Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevs izcīna devīto vietu Pasaules kausa posma distancē ar kopēju startu

© Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Zviedrijā izcīnīja devīto vietu Pasaules kausa posma 15 kilometru distancē ar kopēju startu.

Uzvaru, pateicoties nevainojamai šaušanai, izcīnīja norvēģis Velte Šostads Kristiansens.

Rastorgujevs pirmajā šaušanā guļus šāva ātri un precīzi, kas ļāva trasē atgriezties lielās grupas priekšgalā. Arī otrajā ugunslīnijā alūksnietis bija nekļūdīgs un saglabāja vietu līderu grupā, kuras priekšgalā ar desmit sekunžu pārsvaru bija Kristiansens.

Pirmajā šaušanā stāvus Rastorgujevs kļūdījās vienu reizi, kā dēļ atkāpās uz otro grupu, bet Kristansens ar nekļūdīgu šaušanu saglabāja nelielu vadību. Arī pēdējā šaušanā Rastorgujevs neaizvēra vienu mērķi un trasē atgriezās 12.vietā dažas sekundes aiz devītās pozīcijas.

Kristiansens arī pēdējā šaušanā bija precīzs un devās pretī uzvarai, finišējot 35 minūtēs un 17,0 sekundēs. Otro vietu izcīnīja viņa tautietis Juhanness Dāle, bet trešais bija francūzis Ēriks Pero, kuri mēroja pa vienam soda aplim un zaudēja attiecīgi 9,1 un 12,3 sekundes.

Rastorgujevs apdzina tuvākos konkurentus un atpalika 40,3 sekundes, izcīnot devīto vietu.

Pirmajās sacensībās Anesī uzvaru šajā disciplīnā svinēja Norvēģijas biatlonists Dāle, bet Rūpoldingā uzvaru izcīnīja Pasaules kausa līderis kopvērtējumā norvēģis Juhanness Tingness Bē.

Nākamnedēļ Pasaules kausa sacensības noslēgsies ar posmu Oslo.