Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Lietuvas parlaments aicina neatļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties olimpiskajās spēlēs

© Freepik

Lietuvas Seims aicina neatļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties olimpiskajās spēlēs

Viļņa, 10.marts, LETA--BNS. Lietuvas Seims piektdien pieņēma rezolūciju, kurā aicina neatļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties olimpiskajās spēlēs.

Seims rezolūcijā uzsver, ka "ierobežojumiem attiecībā uz Krievijas un Baltkrievijas sportistu piedalīšanos olimpiskajās spēlēs jābūt spēkā, līdz Krievija beigs militāro agresiju pret Ukrainu".

Par rezolūciju balsoja visi 109 deputāti, kas piedalījās sēdē.

Seims arī aicina parlamentus visā pasaulē "nepārprotami un stingri paust noraidošu nostāju pret jebkādiem priekšlikumiem, iniciatīvām, projektiem un jebkādu citu rīcību, kuras nolūks ir ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem un amatpersonām piedalīties olimpiskajās spēlēs arī zem neitrāla karoga".

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda ir paziņojis, ka Lietuvai būtu ļoti nopietni jāapsver, vai piedalīties olimpiskajās spēlēs, ja tajās tiks atļauts piedalīties Krievijas un Baltkrievijas sportistiem.

Jau vēstīts, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir paziņojusi, ka pēta iespējas, kā varētu ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem 2024.gadā piedalīties Parīzes vasaras olimpiskajās spēlēs zem neitrāla karoga.