Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Sports

Latvijas juniorēm 8.vieta Eiropas čempionātā šaušanā

© Publicitātes foto

Šodien, 9.martā Tallinā notiekošajā Eiropas čempionātā šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem Latvijas juniores piedalījās komandu vingrinājumos gan šaušanā ar pneimatisko pistoli, gan šaušanā ar pneimatisko šauteni.

Šaušanā ar pneimatisko pistoli komandā startēja Elīza Rasiņa, Rūta Leila Spriņģe un Anastasija Goršelatova. Kvalifikācijas 1.kārtā katra sportiste šāva 30 šāvienus un Latvijas komanda kopā ieguva 829 punktus un 7.vietu, kas deva tiesības piedalīties kvalifikācijas 2.kārtā. Kvalifikācijas 2.kārtā piedalījās kvalifikācijas 1.kārtas astoņas labākās komandas un sportistes katra izpildīja 20 šāvienus. Mūsu meitenes ieguva 534 punktus un ierindojās 8.vietā.

Uzvarētājas šajā vingrinājumā ir Čehija juniores, kas finālā par zeltu pārspēja Itālijas jaunās sportistes. Arī šaušanā ar pneimatisko šauteni ir kvalifikācijas sistēma. Kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas komanda - Beāte Šmuksta, Sabīne Ķeķe un Keita Urbevica - ieguva 923,7 punktus un ierindojās 15.vietā.

Lai gūtu iespēju turpināt cīņu par medaļām, bija nepieciešams sašaut 930,6 punktus. Uzvarētājas šaušanā ar pneimatisko šauteni juniores no Polijas. Jau rīt, 10.martā ar individuālajiem startiem dalību Eiropas čempionātā uzsāks Latvijas pieaugušo izlase - Agate Rašmane, Laura Vdobčenko, Lauris Strautmanis, Emīls Vasermanis, Rihards Zorge un Gvido Cvetkovs.