Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Ostapenko iekļūst Dubaijas "WTA 1000" turnīra astotdaļfinālā

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko otrdien Dubaijā pēc uzvaras pār čehieti Lindu Fruhvirtovu iekļuva Dubaijas "WTA 1000" sērijas turnīra astotdaļfinālā.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 20.vietu un sacensībās izsēta ar 13.numuru, ar 6-2, 6-0 sagrāva Fruhvirtovu, kura WTA rangā ieņem 52.pozīciju.

Sets sākās ar Ostapenko uzvarētu pretinieces serves geimu, taču jau nākamajā geimā pretiniece revanšējās, pēc brīža panākot arī 2-1 vadību. Tas bija čehietes pēdējais punkts šajā setā.

Arī otrais sets sākās ar Fruhvirtovas servi un Latvijas tenisistes uzvarētu geimu, Ostapenko dominējot un neļaujot pretiniecei uzvarēt nevienā geimā.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Latvijas tenisiste ar ar 6-1, 6-4 pārspēja Ukrainas tenisisti Katarinu Zavacku (WTA 280.), kura pamatturnīrā iekļuva, uzvarot divos kvalifikācijas mačos, bet Fruhvirtova ar 6-3, 6-4 pārspēja ASV tenisisti Denielu Kolinsu (WTA 40.).

Ostapenko sezonas ievadā ir guvusi deviņas uzvaras un piedzīvojusi piecas neveiksmes. Sezonas pirmajos divos "WTA 500" turnīros Adelaidā viņa zaudēja attiecīgi otrajā un pirmajā kārtā, bet pirmajā "Grand Slam" turnīrā kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kurai izdevies sasniegt ceturtdaļfinālu.

Tuvajos Austrumos Abū Dabī un Dohas "WTA 500" sērijas sacensībās Ostapenko neizdevās pārvarēt otro kārtu.

Ostapenko ir pašreizējā turnīra uzvarētāja, pirms gada finālā pieveicot ar pirmo numuru izsēto neitrālo sportisti Veroniku Kudermetovu. Pagājušā gada februāra trešajā nedēļā Ostapenko aizcīnījās līdz Dohas "WTA 1000" sērijas turnīra pusfinālam un iekrāja 350 pasaules ranga punktus, kuri jāaizstāv šajā nedēļā.

Savukārt Fruhvirtova sezonu sākusi ar piecām uzvarām un četriem zaudējumiem. Oklendas "WTA 250" sērijas turnīrā viņa nepārvarēja pirmo kārtu, Austrālijas atklātajā čempionātā aizkļuva līdz astotdaļfinālam, bet "WTA 250" sērijas sacensībās Taizemē viņa zaudēja otrajā kārtā.

Abas tenisistes iepriekš nebija tikušās.

Dubaijas turnīra astotdaļfinālā Ostapenko būs jātiekas ar turnīra otro raketi un pasaules ranga otro numuru neitrālo sportisti Arinu Sabaļenku, kura ar 6-0, 6-1 sagrāva ASV tenisisti Lorenu Deivisu (WTA 49.).

Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā. No pirmās kārtas mačiem duets tika atbrīvots, bet otrās kārtas mačā būs jātiekas ar Ungārijas un Francijas tenisistu duetu Tīmea Baboša/Kristīna Mladenoviča.

Ar otro numuru izsētais duets piektdien Dohas "WTA 500" sērijas dubultspēļu turnīrā finālā piekāpās turnīra galvenajām favorītēm Džesikai Pegulai un Korijai Gofai no ASV, kuras arī Dubaijas turnīrā izsētas ar pirmo numuru.

Turnīrs Dubaijā norisinās uz cietā seguma.