Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Ostapenko un Kičenoka cieš zaudējumu Dohas "WTA 500" sērijas dubultspēļu turnīra finālā

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku piektdien cieta zaudējumu Dohas "WTA 500" sērijas dubultspēļu turnīrā finālā.

Latvijas/Ukrainas duets, kas turnīrā izsēts ar otro numuru, ar 4-6, 6-2, 7:10 piekāpās ar pirmo numuru izsētajām Džesikai Pegulai un Korijai Gofai no ASV, kuras turnīrā uzvarēja arī pērn.

Ostapenko ar Kičenoku zaudēja jau pirmajā geimā, servējot Latvijas tenisistei, kura līdzīgā geima beigās nepaspēja uz Pegulas saīsināto sitienu.

Punktu izdevās gūt, kad servēja Pegula (1-3), taču līdz seta beigām, abām pusēm izceļoties ar kopā uzvarētiem

septiņiem pretinieču servju geimiem, panākt amerikānietes neizdevās - 4-6.

Otrajā setā labāk veicās Ostapenko ar Kičenoku, kuras zaudēja vien trešajā geimā, pašām servējot.

Supertaibreikā uzvarētājas izšķīra divas pēdējās Ostapenko serves, kuras neizdevās uzvarēt, pēdējā izspēlē Ostapenko bumbiņu raidot ārpus laukuma.

Par fināla sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 305 pasaules dubultspēļu ranga punktus.

Jau vēstīts, ka pirmās kārtas mačā Latvijas/Ukrainas duets ar 6-3, 7-6 (7:3) guva panākumu pār amerikānieti Sofiju Keninu un čehieti Karolīnu Muhovu, ceturtdaļfinālā ar 7-5, 6-1 pieveica Taivānas pāri Haočina Čaņa/Latiša Čaņa, bet pusfinālā ar 1-6, 6-3, 10:6 - neitrālo sportisti Veru Zvonarjovu un ķīnieti Džaosjuaņu Janu.

Jau ziņots, ka vienspēļu turnīrā Ostapenko Dohā zaudēja otrajā kārtā, piekāpjoties Pegulai, kura jau tikusi līdz finālam.

Turnīrs Dohā norisinās uz cietā seguma.