Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Sports

Latvijas kamaniņu sportisti Pasaules kausa posmā cīnīsies sieviešu vieniniekos un Sprinta kausā

© AP/Scanpix/Leta

Latvijas sportisti šodien Vinterbergā Pasaules kausa kamaniņu sportā sezonas septītajā posmā sieviešu sacensībās vieniniekos un Sprinta kausā.

Vispirms plkst.11.20 un plkst.12.50 pēc Latvijas laika braucienus aizvadīs sievietes. Pasaules kausa sacensības tiešraidē translē kanāls TV6.

28 kamaniņu braucēju konkurencē ar astoto numuru startēs juniore Frančeska Bona, ar 20.numuru - Kendija Aparjode, bet diviem pēdējiem - attiecīgi Elīna Ieva Vītola un Sigita Bērziņa.

Šosezon par Latvijas sieviešu komandas pirmo numuru kļuvusi Vītola, kura labākos rezultātus sasniedza mājas trasē, Siguldā izcīnot otro un trešo vietu, bet pasaules čempionātā visaugstāk - astotajā pozīcijā - bija Aparjode.

Vītolai 365 punkti Pasaules kausa kopvērtējumā dod sesto vietu, Aparjode ar 241 punktu ir 13., bet Bērziņa ar 232 punktiem - 14., kamēr Bonai 20 punkti dod 41.pozīciju. Pirmajā vietā ar 607 punktiem ir vāciete Jūlija Taubica, kura tuvāko sekotāju tautieti Dajanu Eitbergeri apsteidz par 25 punktiem.

Savukārt plkst.14.15 Sprinta kausa sacensības uzsāks vīrieši, plkst.15 - vīriešu divnieki, plkst.15.25 - sieviešu divnieki un plkst.16 - sievietes, sacensībām kvalificējoties 15 labāko rezultātu īpašniekiem katrā no četrām disciplīnām.

Sprinta kausā tās būs sezonas noslēdzošās sacensības.

Starp vīriešiem Aparjods sezonas pirmajās divās Sprinta kausa sacensībās izcīnīja septīto un devīto vietu, tiekot pie 85 punktiem, kamēr Bērziņš ieņēma devīto un 13. vietu, sakrājot 69 punktus, kas kopvērtējumā Latvijas sportistiem ļauj ierindoties attiecīgi devītajā un 12.pozīcijā. Līderis Sprinta kausā ir itālis Dominiks Fišnallers, kurš ticis pie 170 punktiem.

Tikmēr vīriešu divnieku Sprinta kausā Mārtiņš Bots/Roberts Plūme pirmajā posmā bija otrie, kam sekoja septītā vieta, kas ar divos posmos sakrātiem 124 punktiem ļauj ieņemt ceturto vietu. Otra Latvijas ekipāža Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts pirmajā Sprinta kausa posmā izcīnīja desmito vietu un tika pie 36 punktiem, bet otrajā posmā saņēma diskvalifikāciju un šobrīd kopvērtējumā atrodas 15.vietā. Līderi ar 170 punktiem ir austrieši Janniks Millers un Armins Fraušers.

Sieviešu divnieku Sprinta kausa sacensībās līderes ir austrietes Selīna Egle un Lara Mihaela Kipa, kuras uzvarējušas abos posmos un iekrājušas 200 punktus. Latvijas ekipāža Anda Upīte/Sanija Ozoliņa startēja tikai pirmajā posmā, kurā izcīnīja otro vietu, un ar 70 punktiem kopvērtējumā ieņem astoto vietu.

Savukārt no Latvijas kamaniņu braucējām vieniniekos tikai Vītola startējusi abos Sprinta kausa posmos, ierindojoties 11. un 15.pozīcijā. Aparjode un Bērziņa startēja pirmajās Sprinta kausa sacensībās, kurās finišēja attiecīgi 14. un 15.pozīcijā. Kopvērtējumā Vītola ar 60 punktiem atrodas 13.vietā, Aparjode ar 28 punktiem - 18., bet Bērziņa ar 26 punktiem - 19. Līdere ar 170 punktiem ir Taubica.

Sestdien vīriešu divnieku sacensībās Bots/Plūme izcīnīja trešo vietu, Ševics-Mikeļševics/Krasts ierindojās desmitajā pozīcijā, bet starp sieviešu divniekiem Upīte/Ozoliņa finišēja ceturtās un Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna ieņēma astoto vietu. Savukārt vīriešu sacensībās vieniniekos Aparjods un Bērziņš izcīnīja astoto un devīto vietu, kamēr Kaspars Rinks pirmajā braucienā nefinišēja.

Nākamnedēļ astotais posms notiks Šveices trasē Sanktmoricā, bet sezonas noslēgums iecerēts vēl nedēļu vēlāk Vinterbergā, kur sportisti atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26.februārim.