Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Latvijas divniekam Bots/Plūme trešā vieta Pasaules kausa kamaniņu sportā posmā

© IMAGO/foto2press/Scanpix/LETA

Latvijas duets Mārtiņš Bots/Roberts Plūme sestdien Vinterbergā Pasaules kausa kamaniņu sportā posmā ieņēma trešo vietu, bet Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts ierindojās desmitajā vietā.

Pirmajā braucienā Bots ar Plūmi ieņēma trešo vietu, brauciena uzvarētājiem vāciešiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam piekāpjoties 0,175 sekundes.

Otrie 0,138 sekundes aiz vāciešiem bija austrieši Juri Tomass Gats un Rikardo Martins Šepfs.

Otra Latvijas ekipāža Ševics-Mikeļševics/Krasts ierindojās 11.vietā 18 divnieku vidū, vāciešiem zaudējot 0,452 sekundes.

Bots/Plūme pirmajā braucienā startēja kā 15., bet Ševics-Mikeļševics/Krasts - kā pēdējie no 18 ekipāžām.

Otrajā braucienā Bots un Plūme sasniedza ceturto ātrāko laiku, palaižot garām vāciešus Toni Egertu un Sašu Benekenu, taču apsteidzot austriešus, kuri braucienā ierindojās vien 11.vietā, atkrītot uz sesto vietu divu braucienu summā.

Uzvaru svinēja Vendls/Arlts, kuri divus braucienus veica minūtē un 27,141 sekundē. Viņi par 0,430 sekundēm apsteidza Egertu un Benekenu un tieši par pussekundi - Botu un Plūmi, kuriem tas bija piektais goda pjedestāls šīs sezonas Pasaules kausa posmos.

Tuvākie sekotāji austrieši Janniks Millers un Armins Fraušers atpalika par 0,061 sekundi.

Ševics-Mikeļševics/Krasts otrajā braucienā sasniedza desmito labāko laiku, uz desmito vietu pakāpjoties arī divu braucienu summā. Viņi uzvarētājiem zaudēja 0,888 sekundes.

Kopvērtējumā pirmo vietu ar 714 punktiem ieņem Vendls un Arlts, par 14 punktiem apsteidzot Egertu un Benekenu.

Bots/Plūme ar 595 punktiem ir trešie, bet Ševics-Mikeļševics/Krasts tikuši pie 338 punktiem un ieņem desmito vietu.

Bots/Plūme sezonas veiksmīgāko nogriezni aizvada pēc jaunā gada - Siguldā Pasaules kausa posmos viņi vispirms svinēja uzvaru, bet pēc tam izcīnīja sudraba medaļas, savukārt pirms nedēļas latvieši Altenbergā bija trešie. Arī Ševics-Mikeļševics/Krasts mājas trasē parādīja vislabākos rezultātus, izcīnot piekto un trešo vietu.

Jau ziņots, ka divnieku sacensībās sestdien Latvijas duets Anda Upīte/Sanija Ozoliņa ieņēma ceturto vietu, bet Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna finišēja astotās.

Vīriešu vieninieku sacensībās Kristers Aparjods sestdien ieņēma astoto vietu, Gints Bērziņš finišēja devītais, bet Kaspars Rinks nefinišēja pirmajā braucienā.

15 labāko rezultātu īpašnieki kvalificējas svētdien gaidāmajam Sprinta kausam, kurā sezonas noslēdzošajās sacensībās tiks dalīti Mazie kristāla globusi. Pirms tam pamatsacensības aizvadīs sieviešu vieninieku kamanas.

Nākamnedēļ astotais posms notiks Šveices trasē Sanktmoricā, bet sezonas noslēgums iecerēts vēl nedēļu vēlāk - Vinterbergā, kur sportisti šosezon atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26.februārim.