Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Latvijas kamaniņu sportisti Pasaules kausa posmā Vinterbergā cīnīsies par medaļām

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Ar trīs sacensībām šodien Vinterbergā, Vācijā, sāksies Pasaules kausa kamaniņu sportā sezonas septītais posms.

Vispirms plkst.10.15 un plkst.11.05 pēc Latvijas laika braucienus aizvadīs sieviešu divnieku ekipāžas. Pasaules kausa sacensības tiešraidē translē kanāls TV6.

Desmit ekipāžu konkurencē Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna startēs kā pirmās, bet Anda Upīte/Sanija Ozoliņa - kā pēdējās.

Turpinājumā norisināsies vīriešu vieninieku sacensības, braucienus sākot plkst.12 un plkst.13.30. Juniors Kaspars Rinks, kurš piektdien bija sestais Nāciju kausā, startēs ar 12.numuru, Gints Bērziņš ar 17., bet Kristers Aparjods - ar 27.numuru no 28 kamaniņu braucējiem.

Dienas noslēgumā par godalgām cīnīsies vīriešu divnieku ekipāžas, plkst.15 būs pirmais brauciens, bet plkst.16.15 - otrais brauciens. Mārtiņš Bots/Roberts Plūme startēs kā 15., bet Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts - kā pēdējie no 18 ekipāžām.

15 labāko rezultātu īpašnieki kvalificēsies svētdien gaidāmajam Sprinta kausam, kurā sezonas noslēdzošajās sacensībās tiks dalīti Mazie kristāla globusi. Pirms tam pamatsacensības aizvadīs sieviešu vieninieku kamanas.

Sieviešu divniekiem debitējot Pasaules kausā, latvietes nestartēja posmos Ziemeļamerikā, bet Eiropā Upīte/Ozoliņa bija ceturtās Insbrukā un Altenbergā, kā arī pirmās un otrās Siguldā. Titulētās juniores Ziediņa/Zvilna pirms nedēļas Altenbergā neveiksmīgi debitēja Pasaules kausā, ieņemot pēdējo, 11.vietu.

Upīte/Ozoliņa Pasaules kausa kopvērtējumā ar 375 punktiem ir piektās, bet Ziediņa/Zvilna ar 39 punktiem ieņem 14.vietu. Pirmās ar 700 punktiem ir itālietes Andrea Fetere/Mariona Oberhofere, par 85 punktiem apsteidzot austrietes Selīnu Egli/Laru Mihaelu Kipu.

Aparjods šosezon vēl nevienās sacensībās nav bijis ārpus labāko desmitnieka un labāko rezultātu sasniedza Siguldā, vispirms izcīnot uzvaru vieniniekos un komandu stafetē, bet Eiropas čempionāta Pasaules kausa posmā finišējot trešajā vietā un uzvarot komandu stafetē.

Arī Bērziņam labāko rezultātu šosezon līdz šim izdevās sasniegt Siguldas trasē, Pasaules kausa posmos ieņemot septīto un sesto vietu, šajā vietā finišējot arī Eiropas čempionātā, bet U-23 konkurencē izcīnot uzvaru. Rinks pievienojās pieaugušo izlasei pēc divu pasaules junioru čempiona nosaukumu izcīnīšanas un Junioru pasaules kausa sezonas beigām.

Aparjods ar 438 punktiem kopvērtējumā ieņem piekto vietu, labāko trijniekam zaudējot 15 punktus, Bērziņš ar 320 punktiem ir astotais, bet Rinks ar 23 punktiem ieņem 35.pozīciju. Līderpozīcijā ar 605 punktiem ir itālis Dominiks Fišnallers.

Bots/Plūme sezonas veiksmīgāko nogriezni aizvada pēc jaunā gada - Siguldā Pasaules kausa posmos viņi vispirms svinēja uzvaru, bet pēc tam izcīnīja sudraba medaļas, savukārt pirms nedēļas latvieši Altenbergā bija trešie. Arī Ševics-Mikeļševics/Krasts mājas trasē parādīja vislabākos rezultātus, izcīnot piekto un trešo vietu.

Kopvērtējumā pirmo vietu ar 615 punktiem ieņem vācieši Toni Egerts/Saša Benekens, bet par nieka punktu atpaliek viņu tautieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, bet Bots/Plūme ar 525 punktiem ir trešie. Ševics-Mikeļševics/Krasts tikuši pie 302 punktiem un dala devīto vietu.

Nākamnedēļ astotais posms notiks Šveices trasē Sanktmoricā, bet sezonas noslēgums iecerēts vēl nedēļu vēlāk Vinterbergā, kur sportisti atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26.februārim.