Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevs, Patrijuks un Mise pasaules čempionātā biatlonā startēs sprintā

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Andrejs Rastorgujevs, Aleksandrs Patrijuks un Edgars Mise šodien Oberhofā pasaules čempionātā biatlonā startēs desmit kilometru sprintā.

Sacensību sākums paredzēts plkst.15.30 pēc Latvijas laika, tiešraidē tās translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.

Rastorgujevs 112 sportistu konkurencē startēs ar 65., Patrijuks ar 89., bet Mise - ar 110.numuru.

Šosezon sprintā Rastorgujevs Pasaules kausa posmos ir ieņēmis piekto vietu Hohfilcenē, nekļūdoties nevienā šāvienā, pēc tam, kļūdoties katrā otrajā šāvienā, ierindojās 83.vietā Anesī un ar perfektu šaušanu ieņēma 20.vietu Pokļukā, kā arī izcīnīja 21.vietu Antholcā un ceturto vietu - Eiropas čempionātā Lencerheidē.

Patrijuks Kontiolahti ieņēma 92.vietu, Hohfilcenē - 100., Anesī - 88. un Pokļukā - 60.vietu, atkārtojot savu rekordu Pasaules kausa posmos, bet Eiropas meistarsacīkstēs finišēja 80.vietā.

Mise Kontiolahti ieņēma 97.vietu, Hohfilcenē - 77., Anesī - 91. un Antholcā - 47.vietu, sasniegdams karjeras rekordu Pasaules kausa posmos, bet Eiropas meistarsacīkstēs finišēja 62.vietā.

Atšķirībā no sieviešu sacensībām, kur piecos Pasaules kausa posmos uzvaru šajā disciplīnā bija izcīnījušas piecas dažādas biatlonistes, vīriešiem visos posmos ir bijis viens uzvarētājs - norvēģis Jūhanness Tīngness Bē.

Viņš ar 450 punktiem atrodas pārliecinošā vadībā. Ar 330 punktiem seko viņa tautietis Sturla Holms Lēgreids, kurš visas piecas reizes bijis uz goda pjedestāla, divreiz finišējot otrajam, bet trešais ar 213 punktiem ir Zviedrijas biatlonists Martins Ponsiuloma.

Pasaules čempionātos Rastorgujevs augstāko vietu sprintā ir izcīnījis 2019.gadā Zviedrijas trasē Estešundā, kad viņš finišēja 14.vietā. Patrijukam augstākā ir 2017.gadā Hohfilcenē izcīnītā 88.vieta, bet Mise šādu pašu vietu ir izcīnījis 2021.gadā Pokļukā.

Svētdien notiks iedzīšanas sacensības, kurās piektdien neizdevās iekļūt ne Baibai Bendikai, ne Sanitai Buliņai. Nākamajā nedēļā tiks sadalīti medaļu komplekti individuālajā distancē, jauktajā pāru stafetē, sieviešu un vīriešu stafetē, kā arī sacensībās ar kopēju startu.

Pēc pasaules čempionāta septītais Pasaules kausa posms februāra un marta mijā notiks Čehijas pilsētā Nove Mesto Morāvijā, bet noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts marta vidū Oslo.