Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Cipuļa četrinieku ekipāža izcīna sudraba medaļu pasaules čempionātā

© Scanpix

Latvijas bobsleja pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Edgaru Nemmi svētdien Sanktmoricas trasē Šveicē izcīnīja sudraba medaļu pasaules čempionāta četrinieku sacensībās, otro vietu dalot ar britu Bredu Holu.

Cipulim, Spriņģim un Nemmem tā ir pirmā medaļa pasaules čempionātos, bet Miknis 2019.gadā kļuva par vicečempionu Oskara Ķibermaņa četrinieku ekipāžas sastāvā.

Par pasaules čempionu kļuva Vācijas pilots Frančesko Frīdrihs, kurš sudraba medaļas ieguvējus četru braucienu summā pārspēja par identisku laiku - 0,69 sekundēm. Frīdrihs startēja kopā ar stūmējiem Torstenu Margisu, Kendiju Baueru un Aleksandru Šilleru.

Ceturto pozīciju ieņēmušais vācietis Johanness Lohners Cipulim un Holam zaudēja 0,74 sekundes.

Sestdien pirmajā braucienā Cipuļa kvartets bija piektajā vietā, bet otrajā uzrādīja trešo rezultātu un uz šādu pozīciju pakāpās arī summā. Līderis bija abos braucienos uzvarējušais Frīdrihs, kurš par divām sekundes desmitdaļām apsteidza Holu un par 0,58 sekundēm - Cipuli. Ceturtajā pozīcijā 0,26 sekundes aiz Cipuļa bija vācietis Lohners.

Svētdien trešo braucienu Cipulis veica stabili un uzrādīja labāko laiku. Līdz Frīdriham latvietim bija četras sekundes desmitdaļas, bet līdz Holam - 0,32 sekundes. Tāpat Cipulis attālinājās no ceturtajā pozīcijā esošā Lohnera, kurš no Cipuļa atpalika jau 0,74 sekundes.

Ceturtajā braucienā Cipulis ar Lohneru uzrādīja identisku laiku, tādējādi latvieša pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem nemainījās. Hols braucienā uzrādīja septīto rezultātu, bet četru braucienu summā līdz sekundes simtdaļām viņam bija vienāds laiks ar Cipuli, tādējādi abas ekipāžas tika pie sudraba godalgām.

Fridrīhs bija ātrākais visos braucienos, bet Cipulis pēc piektās vietas pirmajā braucienā pārējos trīs piekāpās tikai titulētajam vācietim. Arī starta ieskrējiens Latvijas ekipāžai visos četros braucienos bija otrs labākais aiz Frīdriha.

Pirmajā braucienā ar pirmo numuru startējušais Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Arni Bebrišu, Lauri Kaufmani un Kristu Lindenblatu "zirga pakava" virāžā piedzīvoja kritienu, finišēja ar sliktāko laiku 21 ekipāžas konkurencē un sacensības neturpināja.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas divnieku sacensībās Cipulis un Miknis ieņēma sesto, bet Kalenda ar Dāvi Spriņģi - 13.vietu.

Latvijas labākais bobsleja pilots Oskars Ķibermanis, ārstējot ceļa savainojumu, šosezon nestartē.

Pirms došanās uz Siguldu, kur no 12. līdz 19.februrārim notiks pēdējais Pasaules kausa posms, bobslejisti un skeletonisti piestās Austrijas trasē Insbrukā, kas posmu uzņems no 7. līdz 12.februārim.