Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Gulbis un Ozoliņš zaudē dubultspēlē, Izraēlai pietuvojoties rezultātā

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Latvijas tenisisti Ernests Gulbis un Kārlis Ozoliņš svētdien "Arēnā Rīga" piedzīvoja zaudējumu Deivisa kausa dueļa dubultspēlē pret Izraēlu, taču visu spēļu summā mājinieki joprojām ir vadībā - 2-1.

Gulbim Rīgā notiekošais turnīrs ir pēdējais Latvijas izlases rindās.

Gulbja un Ozoliņa duets ar rezultātu 3-6, 3-6 piekāpās Edanam Lešemam un Danielam Cukermanam.

Pēc tam notiks divas vienspēles, un plānots, ka vienā no tām kortā dosies arī Gulbis. Lai nodrošinātu vietu Pasaules pirmajā grupā, jāuzvar sērija līdz trīs uzvarām.

Mačus tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Sestdien Ozoliņš ar 6-0, 6-3 sagrāva Lešemu, bet Gulbis ar 6-1, 2-6, 7-6 (7:2) pārspēja Cukermanu.

Latvijas izlases sastāvā iekļauts Ernests Gulbis (ATP 289.), Roberts Štrombahs (486.), Kārlis Ozoliņš (dalīta 1215.), Miķelis Lībietis un Daniels Tens. Komandas kapteinis ir Deniss Pavlovs. Šīs Deivisa kausa spēles ir pēdējās spēles Latvijas izlasē labākajam Latvijas tenisistam Gulbim, kurš ir arī Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidents.

Izraēlas komandā pieteikti Edans Lešems (ATP 359.), Daniels Cukermans (367.), Išai Oliels (476.), Sahars Simons (661.) un Orels Kimhi (720.).

Septembrī Latvijas tenisisti Lielupē Pasaules otrās grupas duelī ar 3-2 uzvarēja Dominikānas Republiku. Tikmēr Izraēla pirmās grupas duelī ar 1-3 atzina Čehijas pārākumu.

Izraēla pasaules rangā atrodas 34.vietā, bet Latvija ieņem 55.vietu.

Mača uzvarētāji nākamo spēli aizvadīs Pasaules pirmajā grupā, bet zaudētāji - otrajā grupā.

Septembrī Latvijas tenisisti Lielupē Pasaules otrās grupas duelī ar 3-2 uzvarēja Dominikānas Republiku. Tikmēr Izraēla pirmās grupas duelī ar 1-3 atzina Čehijas pārākumu.

Biļetes uz Deivisa kausa spēlēm iespējams iegādāties biļešu tirdzniecības vietnē "aula.lv".

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jau kopš 1900.gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993.gada.