Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Cipuļa pilotētais četrinieks pasaules čempionātā bobslejā pēc pirmajiem diviem braucieniem ieņem trešo vietu

© Ģirts Ozoliņš / F64

Latvijas pilota Emīla Cipuļa vadītais četrinieks ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Edgaru Nemmi sestdien Sanktmoricas trasē Šveicē pēc pirmās sacensību dienas pasaules čempionātā bobslejā ieņēma trešo vietu.

Svētdien trešais brauciens norisināsies plkst.15.55, bet ceturtais - pusotru stundu vēlāk.

Latvijas bobslejisti šosezon ir piedalījušies pēdējos trijos no sešiem Pasaules kausa posmiem, līdz jaunajam gadam startējot tikai Eiropas kausā. Cipulim līdzšinējos trīs posmos izdevies izcīnīt sesto, septīto un 14.vietu, bet Kalenda reizi ierindojās devītajā vietā un divreiz - 12.vietā.

Sanktmoricas trasē Cipulis ir startējis pērn Pasaules kausa posmā, kas vienlaicīgi bija Eiropas čempionāts, ieņemot attiecīgi 22 un 16.vietu.

Neierasti Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem pirmajā vietā neredzēt kādu no vācu ekipāžām. Pirmais ar trim uzvarām un 1287 punktiem ir brits Breds Hols, tikpat punktu ir arī trīs uzvaras izcīnījušajam Vācijas pilotam Frančesko Frīdriham, bet trešais ar 1170 punktiem ir viņa tautietis Johanness Lohners.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas divnieku sacensībās Cipulis un Miknis ieņēma sesto, bet Kalenda ar Dāvi Spriņģi - 13.vietu.

Latvijas labākais bobsleja pilots Oskars Ķibermanis, ārstējot ceļa savainojumu, šosezon nestartē.

Piektdien Sanktmoricā par pasaules vicečempionu parabobslejā kļuva Latvijas pilots Arturs Klots, bet Alvils Brants ierindojās 14.vietā.

Pirms došanās uz Siguldu, kur no 12. līdz 19.februrārim notiks pēdējais Pasaules kausa posms, bobslejisti un skeletonisti piestās Austrijas trasē Insbrukā, kas posmu uzņems no 7. līdz 12.februārim.