Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Graudiņai un Samoilovai septītā vieta Beach Pro Tour finālturnīrā

© Publicitātes foto

Divkārtējās Eiropas čempiones pludmales volejbolā Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova sestdien ieguva 7. vietu Beach Pro Tour debijas sezonas finālturnīrā, kas notika Kataras galvaspilsētā Dohā.

Sieviešu finālturnīrā piedalījās desmit komandas - astoņas kvalificējās pēc pasaules ranga, bet divām tika piešķirti īpašie ielūgumi jeb Wild Card. Divos elites posmos sudrabu izcīnījušās Graudiņa/Samoilova šonedēļ cīnījās finālturnīra A grupā, kur Latvijas pludmales volejbolistes bija vienīgās eiropietes. Izslēgšanas spēlēs iekļuva grupas trīs labākās komandas.

Ar piekto numuru izliktās Graudiņa / Samoilova ceturtdien ar 0-2 (18:21, 15:21) zaudēja amerikānietēm Nuss / Kloth [8] un ar 2-0 (21:16, 24:22) uzvarēja austrālietes Clancy / Mariafe [4], kuras 2021. gadā izrādījās pārākas cīņā par olimpisko spēļu zelta finālu. Šoreiz otrajā setā Latvijas pludmales volejbolistes nokļuva tuvu zaudējumam (17:20), taču austrālietes nespēja izmantot trīs setbumbas pēc kārtas. Samoilova sarūpēja eisu (20:20) un ar spēcīgu sitienu panāca 22:21, savukārt Graudiņas bloks deva uzvaru.

Latvijas spēlētājas piektdien ar 2-1 (21:18, 14:21, 15:13) pieveica kanādietes Pavan / Bukovec [10], bet sestdien ar 0-2 (12:21, 12:21) zaudēja brazīlietēm Duda / Ana Patricia [1], kuras ir pašreizējās pasaules čempiones.

A grupā pirmo vietu izcīnīja brazīlietes ar uzvarām visās četrās spēlēs, bet pēdējās palika kanādietes. Otrās, trešās un ceturtās vietas ieguvējām bija vienāds punktu skaits, līdz ar to tika aprēķināts mazo punktu koeficients savstarpējās spēlēs. Tādējādi noskaidrojās, ka amerikānietes un austrālietes ir augstāk nekā Tīna Graudiņa / Anastasija Samoilova, kuras ierindojās ceturtajā pozīcijā grupā un 7. vietā turnīrā.

2021. gada oktobrī Pasaules tūres finālturnīrā ar īpašo ielūgumu startēja Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, ierindojoties devītajā vietā. Pagājušā gadā Pasaules tūres vietā stājās Beach Pro Tour, savukārt jaunā gada pirmajā mēnesī notiek aizvadītās sezonas finālturnīrs.

Nākamajā nedēļā Dohā sāksies Beach Pro Tour jaunā sezona, aizvadot Elite 16 posmu un sākot cīņu par ranga punktiem olimpiskajā kvalifikācijā.