Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Ukraina gatava boikotēt 2024.gada Parīzes olimpiskās spēles, ja tajās ļaus startēt Krievijai un Baltkrievijai

© Pixabay

Ukrainas sporta ministrs Vadims Gutcaits paziņojis, ka Ukraina gatava boikotēt 2024.gada Vasaras olimpiskās spēles Parīzē, ja tajās tiks ļauts piedalīties Krievijas un Baltkrievijas sportistiem.

"Nevar būt nekādas vienošanās ar atlētiem no teroristiskām valstīm," norādīja Gutcaits. Viņš arī piebilda, ka, kamēr Ukrainā norit karš, viņa valsts uzstās uz sankcijām pret Krieviju un Baltkrieviju, un arī sportistiem no tām pat zem neitrāla karoga nevajadzētu ļaut piedalīties starptautiskās sacensībās.

"Ceru, ka visas sporta federācijas, sportisti un visa pasaule tam pievērsīs uzmanību un mums nebūs jāpieņem šāds ekstrēms solis [boikots]," ceturtdien brīdināja Ukrainas sporta ministrs.

Gutcaita paziņojums nācis pēc tam, kad Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) aicinājusi pētīt veidus, kā Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu atgriezties starptautisko sacensību apritē, arī 2024.gada Parīzes olimpiskajās spēlēs, lai gan Ukraina tieši pretēji lūdz liegt viņiem dalību.

Arī SOK prezidents Tomass Bahs norādīja, ka "sportu nevajadzētu jaukt ar politiku" un, ka krievu sportistus nevajadzētu sodīt par Krievijas izvērsto karu Ukrainā.

Tikmēr Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis vēl otrdien atkārtoti teica, ka ir pret krievu dalību Olimpiādē.