Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Ostapenko ar pārinieci iekļūst Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā [papildināts]

© AFP/Scanpix/Leta

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmdien Melburnā pārī ar spāni Davidu Vegu Ernandesu sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu jauktajās dubultspēlēs.

Otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā Latvijas/Spānijas pāra pretinieki bija turnīra galvenie favorīti, ar pirmo numuru izsētie Džuliana Olmosa no Meksikas un Marselo Arevalo no Salvadoras, kurus ļoti sīvā cīņā izdevās pieveikt ar 6-7 (4:7), 7-6 (8:6), 10:8.

Pirmā seta sākums bija līdzīgs un pēc pirmajiem sešiem geimiem uz tablo bija 3-3. Tomēr septītajā geimā Ostapenko/Vega Ernandess spēja lauzt pretinieku servi, vēlāk panākot 5-3. Pie rezultāta 5-4 Latvijas/Spānijas duetam bija setbumba, kas netika izmantota, bet nākamajā geimā pie savas serves Ostapenko/Vega Ernandess nespēja izcīnīt nevienu punktu un Olmosa/Arevalo panāca 5-5. Pie rezultāta 5-6 un savas serves jau Latvijas/Spānijas pāris atspēlēja setbumbu, tomēr taibreikā ar 7:4 pārāki izrādījās favorīti.

Otrajā setā neviens no pāriem pie pretinieku serves uzvarēt nespēja, pa reizei neizmantojot breikbumbas, un uzvarētājs tika noteikts vēl vienā taibreikā. Tajā Ostapenko/Vega Ernandess spēja izvirzīties vadībā ar 5:0, taču pretinieki spēja panākt izlīdzinājumu 6:6. Ar ceturto setbumbu Latvijas un Spānijas duets tomēr uzvarēja 8:6 un panāca 1-1.

Supertaibreikā ļoti līdzīgā cīņā ar 10:8 pārāki izrādījās Ostapenko un Vega Ernandess.

Cīņā par vietu pusfinālā Ostapenko/Vega Ernandess tiksies ar Indijas duetu Sanija Mirza un Rohans Bopanna, kuri otrajā kārtā ar 6-4, 7-6 (11:9) pārspēja japānieti Makoto Ninomiju un urugvajieti Arjelu Beharu.

Kā zināms, pirmās kārtas mačā Ostapenko/Vega Ernandess ar 6-2, 6-7 (5:7), 10:6 pieveica Haočinu Čanu no Taivānas un austrālieti Maiklu Venusu.

Jau vēstīts, ka piektdien Ostapenko pirmo reizi sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā arī vienspēlēs spēja sasniegt ceturtdaļfinālu, kurā ar 17.numuru izsētā Latvijas tenisiste otrdien tiksies ar Jeļenu Ribakinu (WTA 25.) no Kazahstānas.

Savukārt sieviešu dubultspēlēs, kur Latvijas pirmā rakete pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku bija izliktas ar piekto numuru, nācās piedzīvot zaudējumu jau pirmajā kārtā.

2023.gada sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Melburnā uz cietā seguma norisināsies līdz 29.janvārim.