Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Ostapenko pirmo reizi sasniedz Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālu

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko piektdien Melburnā Austrālijas atklātā čempionāta trešās kārtas mačā guva panākumu un pirmo reizi sasniedza astotdaļfinālu sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā.

Ostapneko (WTA 17.) trešās kārtas spēlē ar 6-3, 6-0 apspēlēja ukrainieti Katerinu Baindlu (WTA 95.).

Pirmajā setā Latvijas tenisiste izvirzījās vadībā ar 4-1 un, neskatoties uz to, ka pretiniece spēja uzvarēt vēl divos geimos, Ostapenko nosargāja pārsvaru un tika pie panākuma pirmajā setā, kamēr otrajā setā Ostapenko spēlēja pārliecinoši un guva panākumu, nezaudējot nevienā geimā.

Ostapenko, kura turnīrā izlikta ar 17.numuru, ar Baindlu līdz šim bija spēlējusi trīs reizes un allaž piekāpusies. Tieši Baindla, kura iepriekš bija zināma ar uzvārdu Kozlova, 2018.gadā "French Open" pirmajā kārtā atņēma Ostapenko čempiones pilnvaras. Tāpat ukrainiete bija pārāka 2014.gadā ITF sacensībās Itālijā un 2016.gadā Hertogenbošas WTA "International" turnīra otrajā kārtā.

Jau ziņots, ka Latvijas tenisiste pirmajā kārtā ar 6-4, 6-2 pieveica ukrainieti Dajanu Jastremsku (WTA 101.), bet otrajā kārta ar 7-6 (7:5), 5-7, 6-0 pārspēja Ungārijas tenisisti Annu Bondaru (WTA 81.). Savukārt Baindla pirmās kārtas mačā ar 7-5, 6-7 (8:10), 6-1 uzvarēja neitrālo sportisti Kamillu Rahimovu (WTA 110.), bet otrajā kārtā ar 6-1, 7-6 (7:4) pārspēja Keitiju Makneliju (WTA 94.) no ASV.

Sezonas ievadā Ostapenko un Baindla piedalījās divos "WTA 500" turnīros Adelaidā, abas trīs mačos izcīnot vienu uzvaru.

Ostapenko ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā tiksies ar septīto numuru izsēto Koko Gofu (WTA 7.) no ASV.

Iekļūšana ceturtajā kārtā ir Ostapenko labākais sasniegums Austrālijas atklātā tenisa čempionāta vienspēlēs. Iepriekš viņai nebija izdevies pārvarēt trešo kārtu.

2023.gada sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Melburnā uz cietā seguma norisināsies līdz 29.janvārim.