Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ostapenko un Kičenoka zaudē Austrālijas čempionāta pirmajā kārtā

© AFP/Scanpix/Leta

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku ceturtdien piedzīvoja zaudējumu sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - pirmajā kārtā

Ar piekto numuru turnīrā izsētais Latvijas un Ukrainas duets pirmās kārtas mačā ar 4-6, 4-6 zaudēja neitrālai sportistei Anastasijai Pavļučenkovai un Jeļenai Ribakinai no Kazahstānas.

Mača sākums Ostapenko/Kičenokai bija veiksmīgs un izdevās izvirzīties vadībā ar 4-1. Tomēr turpinājumā iniciatīvu pārņēma pretinieces, uzvarot atlikušajos pirmā seta geimos un triumfējot tajā ar 6-4.

Otrajā setā Ostapenko un Kičenoka tika nobreikotas jau pirmajā geimā, tad arī piektajā geimā, vēlāk nonākot iedzinējos ar 1-5. Trīs geimus Latvijas/Ukrainas pāris vēl uzvarēja, taču izglābties šajā mačā nespēja, otrajā setā kapitulējot ar 4-6.

Šīm pretiniecēm Ostapenko/Kičenoka pagājušajā nedēļā zaudēja arī Adelaidas "WTA 500" turnīra pusfinālā, toreiz piekāpjoties ar 4-6, 5-7.

Ostapenko Austrālijas atklāto čempionātu vēl turpinās vienspēlēs, kur izdevies sasniegt trešo kārtu, kā arī jauktajās dubultspēlēs.

Ar 17.numuru izsētā Ostapenko vienspēļu trešajā kārtā tiksies ar Katerinu Baindlu (WTA 95.) no Ukrainas.

Jau vēstīts, ka pirmajā kārtā Latvijas pirmā rakete ar 6-4, 6-2 pieveica ukrainieti Dajanu Jastremsku (WTA 101.), bet otrajā kārtā ar 7-6 (7:5), 5-7, 6-0 pārspēja Ungārijas tenisisti Annu Bondaru WTA 81.).

Trešās kārtas spēle Ostapenko būs jāaizvada piektdien. Spēles sākums plānots ap plkst 05.00 pēc Latvijas laika.

2023.gada sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Melburnā uz cietā seguma norisināsies līdz 29.janvārim.