Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevs ieņem 35.vietu Pasaules kausa posmā [papildināts]

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Pokļukā Pasaules kausa sacensībās iedzīšanā četrreiz kļūdījās pēdējā šautuvē un ieņēma 35.vietu, bet Aleksandrs Patrijuks debijā iedzīšanas sacensībās Pasaules kausa posmos ierindojās 59.vietā.

Rastorgujevs pirmajā un trešajā šaušanā kļūdījās pa reizei, bet pēdējā šautuvē divkārt pārsniedza visās iepriekšējās šaušanās "nopūdelēto" šāvienu skaitu, trāpot tikai vienā no pieciem mērķiem.

Tas ļāva viņam ieņemt 35.vietu četras minūtes un 27,4 sekundes aiz uzvarētāja norvēģa Jūhannesa Tīngnesa Bē, kurš šaušanā pieļāva divas kļūdas.

Norvēģis par minūti un 4,9 sekundēm apsteidza francūzi Kentēnu Fijonu-Majē un par minūti un 6,6 sekundēm - brāli Tarjei Bē, kuri šaušanā trāpīja 19 no 20 mērķiem.

Ceturtais finišēja norvēģis Sturla Holms Lēgreids, piektais - itālis Tommazo Džakomels, bet no trim sekojošajiem norvēģiem labākais bija un sešiniekā iekļuva Vetle Šostads Kristiansens.

Patrijuks abās pirmajās šaušanās kļūdījās pa reizei, trešajā šaušanā kļūdījās divreiz un tika apsteigts par apli, ceturto šaušanu neveicot.

Viņš tika ierindots 59.vietā.

Iedzīšanā Pasaules kausa līderis ar 330 punktiem ir Jūhanness Tīngness Bē. Ar 290 punktiem seko Lēgreids un ar 192 punktiem - Fijons-Majē.

Rastorgujevs ar 12 punktiem ieņem 51.vietu 64 punktus nopelnījušo sportistu vidū.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderis ir norvēģis Jūhanness Tīngness Bē, kurš sakrājis 729 punktus. Otro vietu ar 675 punktiem ieņem Lēgreids, bet uz trešo vietu ar 377 punktiem pakāpies Fijons-Majē.

Rastorgujevam 78 punkti dod 32.vietu

Rastorgujevs kvalificējās iedzīšanai Pasaules kausa posmā Hohfilcenē, ieņemot 35.vietu, kamēr trešajā sacensību posmā Francijā, pieļaujot piecas kļūdas sprintā, nespēja iekļūt starp labākajiem 60 biatlonistiem, kuri nodrošināja vietu iedzīšanā. Piektdien viņš sprintā šāva nekļūdīgi un izcīnīja 20.vietu.

Patrijuks dienu iepriekš sprinta sacensībās katrā no šautuvēm kļūdījās pa reizei, finišējot 60.vietā, kas ļāva pirmo reizi kvalificēties iedzīšanai Pasaules kausā.

Jau ziņots, ka sieviešu iedzīšanas sacensībās Baiba Bendika sestdien ieņēma 20.vietu.

Svētdien posms noslēgsies ar sacensībām jauktajās stafetēs, kurās paredzēta arī Latvijas biatlonistu dalība.

Piektais Pasaules kausa posms notiks nākamnedēļ Vācijas trasē Rūpoldingā. Noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts martā Oslo, bet pasaules meistarsacīkstes no 6. līdz 19.februārim uzņems Oberhofa Vācijā.