Pasaules kausa ceturtajā posmā Siguldā startē kamaniņu braucējas un divnieku ekipāžas

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Šodien Siguldā Pasaules kausa kamaniņu sportā ceturtajā posmā sacentīsies sievietes un divnieku ekipāžas.

Vispirms uz starta stāsies kamaniņu braucējas, aizvadot pirmo braucienu plkst.10.10, kuram plkst.11.35 sekos otrais brauciens. Pasaules kausa posmu tiešraidē translē kanāls TV6.

Sigitai Bērziņai ticis 14.numurs, Kendijai Aparjode startēs ar 15.numuru un uzreiz viņai sekos arī Elīna Ieva Vītola, kura trasē dosies 16.

Visas trīs Latvijas kamaniņu braucējas piektdien startēja arī Nāciju kausā, kurā cīnījās par vietām pamatsacensībās. Vītola, Aparjode un Bērziņa izcīnīja attiecīgi otro, trešo un ceturto vietu Nāciju kausa sacensībās.

Aparjode sezonu sāka ar 15.vietu Insbrukas trasē, bet otrajā posmā viņai izdevās uzlabot savu sniegumu un izcīnīt 11.vietu, taču trešajā posmā viņa nespēja pakāpties augstāk par 16.vietu. Bērziņa pirmajā Pasaules kausa posmā ieņēma 12.vietu, kam sekoja neveiksmīgs starts Vistleras trasē, ierindojoties 29.pozīcijā, un 18.vieta Pārksitijā.

Tikmēr Vītola sezonas pirmajā posmā izcīnīja dalītu septīto vietu, bet pēc tam ieņēma 22.vietu un 13.pozīciju.

Pēc pirmajiem trīs Pasaules kausa posmiem un divām sprinta sacensībām Vītola ar 155 punktiem ieņem 13.vietu, ar 113 punktiem par divām vietām zemāk ir Aparjode, bet Bērziņa ar 93 punktiem ierindojas 17.pozīcijā un Frančeska Bona, kura startēja tikai pirmajā posmā, ar desmit punktiem atrodas 40.vietā. Līdere ar 395 punktiem ir vāciete Jūlija Taubica.

Pēc tam plkst.13 pirmais brauciens paredzēt vīriešu divvietīgajām ekipāžām, starp kurām būs arī Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Eduards Ševics-Miķelševics/Lukass Krasts, bet tālāk sekos sieviešu divvietīgo ekipāžu pirmais brauciens plkst.13.45, startējot arī Latvijas duetam Andai Upītei un Sanijai Ozoliņai. Otrie braucieni paredzēti plkst.14.30 un plkst.15.15, vispirms trasē dodoties vīriešu divniekiem, bet pēc tam - sievietēm.

Vispirms devītie trasē dosies Ševics-Miķelševics/Krasts, kuri šosezon izcīnījuši 14., devīto un 12.vietu, kā arī sestā pozīcija Sprinta kausa pirmajās sacensībās.

Ar 15.numuru startēs Bots/Plūme, kuri sezonu sāka ar divām sestajām vietām un vienu septīto, kamēr Sprinta kausā viņiem pirmajā posmā izdevās tikt pie sudraba, taču otrajās Sprinta kausa sacensībās neizdevās pakāpties augstāk par devīto pozīciju.

Pēc trīs Pasaules kausa posmiem un divām Sprinta kausa sacensībām Bots/Plūme ar 270 punktiem ierindojas sestajā pozīcijā, bet Ševics-Miķelševics/Krasts ar 135 punktiem atrodas 14.vietā, kamēr līderi ar 400 punktiem ir Vācijas sportisti Toni Egerts/Saša Benekens.

Tikmēr Upītei/Ozoliņai uz starta stāsies pirmās. Viņas šosezon startējušas tikai pirmajā Pasaules kausa posmā un pirmajās Sprinta kausa sacensībās, izcīnot attiecīgi ceturto un trešo vietu.

Upīte/Ozoliņa ar 130 punktiem atrodas devītajā vietā, kamēr līderes ir Itālijas kamaniņu braucējas Andrea Fetere un Mariona Oberhofere ar 440 punktiem.

Svētdien ceturtais Pasaules kausa posms Siguldā noslēgsies ar vīriešu sacensībām, kurās startēs Kristers Aparjods un Gints Bērziņš, kā arī komandu stafeti.

Pasaules kausa ceturtajā posmā startēt pieteikušies 134 sportisti no 19 valstīm - 36 sievietes, 36 vīrieši, deviņas sieviešu divvietīgās ekipāžas, kā arī 22 vīriešu divvietīgās ekipāžas.

Nedēļu vēlāk turpat Siguldā notiks Pasaules kausa sezonas piektais posms, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts.

No 27. līdz 29.janvārim Oberhofā kamaniņu braucēji cīnīsies par godalgām pasaules čempionātā, bet vēlāk paliks turpat Vācijā, kur būs nākamie divi Pasaules kausa posmi Altenbergā no 3. līdz 5.februārim un Vinterbergā no 10. līdz 12.februārim. Nākamajā nedēļas nogalē būs astotais posms Sanktmoricā, Šveicē, bet sezonas noslēgums iecerēts nedēļu vēlāk Vinterbergā, kur sportisti atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26.februārim.