Latvijas biatlonisti lūko uzlabot savas pozīcijas Pasaules kausa posmā iedzīšanas sacensībās

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Latvijas biatlonisti Baiba Bendika, Andrejs Rastorgujevs un Aleksandrs Patrijuks šodien Pokļukā Pasaules kausa sacensībās startēs iedzīšanā, lūkojot uzlabot sprinta sacensībās izcīnītās pozīcijas.

Vispirms plkst.12.30 paredzētas sieviešu desmit kilometru iedzīšanas sacensības, tiešraidē tās translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.

Bendika šosezon startējusi jau trīs iedzīšanas sacensībās. Vispirms Kontiolahti viņa ieņēma 31.vietu, Hohfilcenē ierindojās 53.pozīcijā, bet Anesī-Legrānā Bornānā finišēja 37.vietā.

Piektdien sprinta sacensībās Bendika, nopelnot trīs soda apļus, izcīnīja 37.vietu, kamēr Latvijas sportistes labākais sasniegums šosezon sprintā ir 21.vieta.

Pēc trīs Pasaules kausa posmiem un piektdienas sprinta kopvērtējuma līdere ir francūziete Žilija Simona, kura sakrājusi 546 punktus, otro vietu ieņem Zviedrijas biatloniste Elvīra Ēberja ar 485 punktiem, bet labāko trijnieku noslēdz Vācijas pārstāve Denīze Hermane-Vika ar 396 punktiem. Bendika ar 67 punktiem ierindojas 35.pozīcijā.

Savukārt plkst.15.45 paredzētas 12,5 kilometru iedzīšanas sacensības vīriešiem, kuras arī tiešraidē varēs redzēt Latvijas Televīzijas 7.kanālā.

Rastorgujevs šosezon kvalificējās iedzīšanai arī otrajā Pasaules kausa posmā un ieņēma 35.vietu, kamēr trešajā sacensību posmā, pieļaujot piecas kļūdas sprintā, nespēja iekļūt starp labākajiem 60 biatlonistiem, kuri nodrošināja vietu iedzīšanā. Piektdien viņš sprintā šāva nekļūdīgi un izcīnīja 20.vietu.

Patrijuks dienu iepriekš sprinta sacensībās katrā no šautuvēm kļūdījās pa reizei, finišējot 60.vietā, kas ļāva pirmo reizi kvalificēties iedzīšanai Pasaules kausā.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderis ir norvēģis Jūhanness Tīngness Bē, kurš trīs posmos un piektdienas sprinta sacensībās sakrājis 689 punktus. Otro vietu ieņem viņa tautietis Sturla Holms Lēgreids ar 625 punktiem, bet trešais ar 319 punktiem ir Emiljēns Žakelēns. Rastorgujevam 72 punkti dod 33.vietu

Svētdien posms noslēgsies ar sacensībām jauktajās stafetēs, kurās paredzēta arī Latvijas biatlonistu dalība. Pirms nākamā posma Latvijas izlasei, iespējams, pievienosies vēl viens biatlonists un biatloniste, lai Rūpoldingā varētu startēt ar abām stafetes komandām.

Piektais Pasaules kausa posms notiks nākamnedēļ Vācijas trasē Rūpoldingā. Noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts martā Oslo, bet pasaules meistarsacīkstes no 6. līdz 19.februārim uzņems Oberhofa Vācijā.