Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Latvijas bobsleja ekipāžai vēl viena otrā vieta Eiropas kausa sacensībās

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas bobsleja pilots Emīls Cipulis kopā ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Edgaru Nemmi un Matīsu Mikni svētdien Lillehammerē izcīnīja otro vietu Eiropas kausa četrinieku sacensībās, atkārtojot sestdien iespēto.

Savukārt Jēkabs Kalenda, startējot kopā ar stūmējiem Arni Bebrišu, Lauri Kaufmani un Mairi Kļavu, bija sestajā pozīcijā jeb divas vietas augstāk nekā sestdien.

Arī otrajās četrinieku sacensībās uzvaru svinēja vācieša Maksimiliāna Illmanna ekipāža, kas bija pirmā pirmajā braucienā, par 0,28 sekundēm apsteidzot otro rezultātu uzrādījušo Cipuļa kvartetu, bet otrajā latvietim piekāpās par sešām sekundes simtdaļām.

Cipuļa četrinieks abos braucienos bija ātrākais startā, bet finišā latviešiem bija otrā un pirmā vieta. Summā uzvarētājam Cipulis zaudēja 0,22 sekundes, bet trešajā pozīcijā palikušo rumāni Kristianu Mihaju Tenteu viņš pārspēja par 0,35 sekundēm.

Kalendas pilotētais četrinieks abos braucienos startā bija ceturtais, bet finišā viņam bija divas septītās vietas. Uzvarētājam Kalenda zaudēja 0,88 sekundes, bet no piekto vietu izcīnījušā pieredzējušā čeha Dominika Dvoržāka latvietis atpalika nieka piecas sekundes simtdaļas.

Sacensībās startēja 15 četrinieku ekipāžas. Salīdzinot ar sestdienas mačiem, pirmajā ekipāžā Miknis nomainīja Kaufmani, bet otrajā Kaufmanis aizstāja Edgaru Unguru.

Plānots, ka vismaz līdz jaunajam gadam Latvijas ekipāžas startēs Eiropas kausā, kas bobslejā ir otrais līmenis aiz Pasaules kausa izcīņas. Latvieši Pasaules kausa apritē atgriezīsies janvāra sākumā, kad Vācijas trasē Vinterbergā risināsies ceturtais posms.