Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Florbola izlases treneris Laiviņš: Mūsu vadošajiem spēlētājiem ir augsta kvalitāte

© Vladislavs Proškins/F64

Latvijas vīriešu florbola izlases vadošajiem spēlētājiem ir augsta kvalitāte, uzsvēra valstsvienības galvenā trenera Arto Rīhimeki viens no asistentiem Ingus Laiviņš.

Trešdien un ceturtdien florbolisti Rīgā aizvadīja pēdējos treniņus pirms došanās uz pasaules meistarsacīkstēm, kas Šveices pilsētās Cīrihē un Vintertūrā norisināsies no 5. līdz 13.novembrim.

"Noslīpējām nianses pie maiņu sadarbības un izkristalizējām optimālos virknējumus turnīra sākumam. Treniņus mēģinājām taisīt ne pārāk garus, bet ar lielu intensitāti," sarunā ar žurnālistiem atklāja Laiviņš.

Izlasē ir četri potenciālie debitanti - aizsargs Gustavs Griezītis, kā arī uzbrucēji Daniels Jānis Anis, Valters Kalnietis un Jēkabs Keišs.

"Ir daži spēlētāji, kas nākuši klāt, bet pamatkodols ir no iepriekšējiem turnīriem. Jebkuram no viņiem tiks dota iespēja spēlēt," par debitantu spēlēšanu teica Laiviņš.

Latvijas florbola izlase vasarā aizvadīja veiksmīgu Pasaules spēļu turnīru, kurā, aizvadot mačus ar saīsinātu laiku (3x15 minūtes) un mazāku spēlētāju pieejamību, cienījami cīnījās ar spēcīgiem konkurentiem.

"Pašu pārliecībai tas kaut ko iedeva, taču nevaram uzskatīt, ka tas būs tik vienkārši izdarāms un katrā spēlē to atkārtosim. Skaidrs, ka pretinieks arī tagad gatavosies pret mums citādāk. Cik treneri dzirdēja Somijas televīzijā, viņi jau ar mums rēķinās kā līdzvērtīgu pretinieku," atklāja Laiviņš.

Covid-19 pirms turnīra skāris arī Latvijas izlasi, taču lielu ietekmi uz dalību turnīrā tas neatstāšot.

"Protams, ka joprojām ir piesardzība un par to visu laiku tiek atgādināts. Viens spēlētājs bija saslimis, bet tagad ir atveseļojies. Pārējie esam veseli un nav nekādu pazīmju," teica Laiviņš.

Latvijas izlases pieteikumā turnīram ir divi vārtsargi. Jānis Salcevičs trīs čempionātos laukumā devies 20 mačos, bet Markuss Plūdums vienās meistarsacīkstēs piedalījies septiņās spēlēs.

"Tas ir vārtsargu treneru jautājums, taču neko jaunu mēs neizdomāsim. Pagaidām Salcevičam ir lielāka pieredze, tāpēc viņš, visdrīzāk, arī iesāks čempionātu," atklāja Laiviņš.

Pēc Pasaules spēļu mača somu statistiķi bija izsecinājuši, ka, ņemot vērā momentus un to bīstamību, Latvijas iespējas uzvarēt to dueli bija 58% pret 42%. Tomēr tika piedzīvots zaudējums ar 1:5.

"Tas nozīmē, ka pietrūka paša galvenā - noslēguma realizācijas," atceroties to maču teica Laiviņš, kurš izcēla Latvijas izlases pirmo divu maiņu konkurētspēju. "Mūsu vadošajiem spēlētājiem ir augsta kvalitāte."

Pasaules čempionāta finālturnīrā Latvijas izlase B apakšgrupā spēkosies ar pasaules ranga līderi Zviedriju, kā arī Čehiju un Vāciju.