Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Graudiņa un Kravčenoka "zelta setā" izcīna Latvijas izlasei trešo vietu CEV Nāciju kausā pludmales volejbolā

© Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas duets Anete Namiķe/Varvara Brailko sestdien Vīnē Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Nāciju kausa izcīņā pludmales volejbolā pirmajā cīņā par trešo vietu piekāpās Austrijas pārim, bet Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka svinēja uzvaru, un trešās vietas ieguvējas tiks noskaidrotas tā sauktajā zelta setā.

Namiķe/Brailko piekāpās Dorinai un Ronjai Klingerēm ar 0-2 (15:21, 12:21).

Otrajā spēlē Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka ar 2-0 (21:14, 21:14) pieveica duetu Katarīna Šitcenhēfere/Lēna Pleziučniga.

Pēc šīs spēles tika aizvadīts arī tā saucamais zelta sets līdz 15 sakrātiem punktiem, kurā Graudiņa un Kravčenoka Šitcenhēferi un Pleziučnigu uzvarēja ar 15:12.

Jau ziņots, ka grupā Latvijas pludmales volejbolistes piekāpās Nīderlandei un uzvarēja Spāniju, ceturtdaļfinālā uzvarēja Itāliju, bet pusfinālā piekāpās Šveicei.

Sacensībās piedalās Eiropas ranga astoņas labākās komandas - Latvija, Nīderlande, Šveice, Spānija, Vācija, Austrija, Itālija un Čehija.

Pēc grupu turnīra ceturtajām vietām turnīrs bija noslēdzies, pirmās vietas uzreiz iekļuva pusfinālā, savukārt otro un trešo vietu ieguvējas aizvadīja papildu cīņu par iekļūšanu pusfinālā.

Fināls starp Vāciju un Šveici sāksies sestdien, plkst.17.30 pēc Latvijas laika.

Latvijas vīriešu izlase pēc ranga neiekļuva labāko astoņniekā un turnīrā nestartē.