Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Mūžībā devies viens no Latvijas labākajiem futbolistiem Rubins

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Mūžībā devies viens no Latvijas labākajiem futbolistiem Andrejs Rubins, trešdien vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

"Latvijas Futbola federācija sērās skumst kopā ar Latvijas futbola ģimeni un Andreja Rubina tuviniekiem, pāragri 43 gadu vecumā mūžībā pavadot vienu no visu laiku labākajiem Latvijas futbolistiem," teikts LFF paziņojumā.

Andreja Rubina kontā ir 117 spēles Latvijas valstsvienībā, kas ir otrs lielākais rādītājs tās vēsturē.

Pirmoreiz izlases kreklu viņš uzvilka 1998.gada novembrī pārbaudes spēlē pret Tunisiju, bet savu pēdējo maču valstsvienībā aizvadīja 2011.gada oktobrī Horvātijā. Viņam pieder apbrīnojams rekords - Latvijas futbola izlasē Rubins spēlējis 59 mačos pēc kārtas.

Karjeras laikā no 1996. līdz 2012.gadam spēlējis Latvijas, Zviedrijas, Anglijas, Krievijas un Azerbaidžānas klubos. Rubins ir trīskārtējs Latvijas čempions.

Šogad tika izdota Rubina autobiogrāfijas grāmata "Es sēdēju tikai vienreiz".

"Mana dzīves pieredze noteikti būs aizraujoša lasāmviela gan jaunajiem futbolistiem un viņu vecākiem, gan ikvienam sporta līdzjutējam," par grāmatu stāstīja Rubins. "Esmu piedzīvojis ne tikai spožas uzvaras, bet arī ļoti drūmus periodus."

Pirms gada kopā ar daudziem no saviem cīņu biedriem no 2004.gada Eiropas čempionāta Rubins devās laukumā Latvijas izlases kreklā LFF simtgadei veltītajā Leģendu spēlē, gūstot vienīgos Latvijas leģendu komandas vārtus