Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Londonas maratona ratiņkrēslu sacīkšu uzvarētājs saņems lielāko naudas balvu vēsturē

© AP/Scanpix/Leta

2022.gada Londonas maratonā ratiņkrēslu sacīkstēs būs lielākais naudas balvu fonds vēsturē, ziņo britu raidorganizācija BBC.

2022.gada Londonas maratonā būs līdz šim lielākais naudas balvu fonds ratiņkrēslu sacīkstēs, kopējo balvu fondu palielinot par 48 000 sterliņu mārciņu (56 724 eiro).

Kopējais balvu fonds ir palielināts līdz 167 000 mārciņām (197 360 eiro).

Uzvarētājs gan vīriešu, gan sieviešu sacensībās saņems 29 300 mārciņu (34 630 eiro), salīdzinot ar 20 900 mārciņu (24 706 eiro) 2021.gadā.

Tiks arī palielinātas naudas balvas desmit labākajiem sacensību dalībniekiem, kā arī papildu bonusi par trases rekordiem.

Astoņkārtējais Londonas maratona čempions un seškārtējais olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs no Lielbritānijas Deivids Viers novērtē to, ko Londonas maratona rīkotāji dara ratiņkrēslu sacensību dalībnieku labā.

"Mūsdienu pasaulē vienlīdzība un pārstāvība ir tik svarīga, un tas, ka Londonas maratona rīkotāji ieņem šādu nostāju un palielina balvu fondu ratiņkrēslu sportistiem, ir patiešām nozīmīgi un nosaka etalonu visiem sporta veidiem visā pasaulē," sacīja Viers.

Vīriešu sacensībās viņam pievienosies Šveices pašreizējais čempions Marsels Hugs, kamēr viņa tautiete Manuela Šēra aizstāvēs savu titulu sieviešu konkurencē.

"Redzēt, ko Londonas maratons ir paveicis, lai sekmētu iekļaušanu un vienlīdzību, dara mani ļoti laimīgu, un tam vajadzētu būt lieliskam piemēram sabiedrībai," sacīja Šēra.

Otrajā vietā finišējušie sportisti iegūs 16 800 mārciņu (19 859 eiro), bet trešās vietas īpašnieki saņems 12 600 mārciņu (14 897 eiro), kamēr desmito vietu ieņēmušie sportisti saņems pa 1050 mārciņām (1242 eiro).

Pasākuma direktors Hjū Brašērs saka, ka lepojas ar to, ka Londonas maratons turpina "popularizēt, atbalstīt un demonstrēt labākās ratiņkrēslu sacīkstes pasaulē".

"Esam priecīgi to darīt, padarot šī gada sportistu ratiņkrēslos sacīkstes par visbagātīgākajām vēsturē un sveicot iespaidīgāko ratiņkrēslu sportistu kopumu, kāds jebkad ir startējis Londonā," viņš piebilda.

2022.gada Londonas maratons norisināsies 2.oktobrī.