Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Ostapenko/Kičenoka uzvar Vimbldonas tenisa čempionāta dubultspēļu pirmajā kārtā

© Scanpicx

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko pārī ar ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku ceturtdien sasniedza Vimbldonas čempionāta otro kārtu dubultspēlēs.

Pirmās kārtas mačā ar ceturto numuru izsētās Ostapenko/Kičenoka ar 2-6, 7-5, 6-3 pārspēja Francijas tenisisti Oseanu Dodēnu un Tatjanu Mariju no Vācijas.

Maču veiksmīgāk iesāka Dodēna/Marija, kuras trešajā geimā spēja uzvarēt pie Latvijas/Ukrainas dueta serves un izvirzīties vadībā ar 2-1. Seta turpinājumā Dodēna/Marija septītajā geimā vēlreiz "lauza" pretinieču servi, bet astotajā geimā atspēlēja trīs breikbumbas un noslēdza setu savā labā ar 6-2.

Otrais sets ritēja ļoti līdzīgi un līdz 11.geimam dueti uzvarēja katrs pie savas serves. Rezultātam esot 6-5 Ostapenko/Kičenokas labā, viņām izdevās beidzot izmantot breikbumbu un noslēgt setu 7-5.

Trešajā setā pirmos geimus pāri uzvarēja pie savām servēm. Trešajā geimā Ostapenko/Kičenoka atspēlēja divas breikbumbas un noturēja savu servi, bet nākamajā geimā spēja uzvarēt pie pretinieču serves iegūstot vadību ar 3-1. Nostiprināt pārsvaru neizdevās, jo jau nākamajā geimā pretinieces breiku atspēlēja. Astotajā geimā Latvijas/Ukrainas pāris vēlreiz spēja uzvarēt pie pretinieču serves, panākot 5-3, bet devītajā geimā pielikt punktu mačam - 6-3.

Otrajā kārtā Ostapenko/Kičenokas pretinieces būs Arianne Hortono un Demi Šūrsa no Nīderlandes, kas pirmās kārtas mačā ar 6-3, 6-4 pieveica mājinieces Džodiju Baredžu un Īdenu Silvu.

Jau ziņots, ka Ostapenko vienspēlēs sasniegusi trešo kārtu. Pirmās kārtas mačā Ostapenko ar 6-4, 6-4 pārspēja Francijas tenisisti Oseanu Dodēnu (WTA 85.), bet otrajā mačā ar 6-2, 6-2 pieveica Beļģijas tenisisti Janīnu Vikmaijeri (WTA 606.).

Trešajā kārtā Ostapenko pretiniece būs rumāniete Irina-Kamēlija Begu (WTA 43.).

Vimbldonas čempionāts norisināsies no 27.jūnija līdz 10.jūlijam.