Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Televīzijas kanāli lemj gaidāmo boksera Brieža cīņu netranslēt

© Ekrānuzņēmums

Platformā "Go3" un "TV3 Group" kanālos nebūs Maira Brieža nedēļas nogalē Austrālijā paredzētā cīņas tiešraides, portālam Sportacentrs.com apliecināja TV3 sporta programmu direktors Toms Circenis, norādot, ka sadarbība ir pārtraukta Brieža neskaidrās nostājas pret Krievijas iebrukumu Ukrainā dēļ. Šobrīd Brieža cīņu nav gatavs rādīt neviens cits Latvijas televīzijas kanāls ar sporta tematiku, ziņo portāls "Sportacentrs.com".

Situācija ir mainījusies visā pasaulē un arī Brieža sakarā, jo pēc savu reputāciju apšaubošiem izgājieniem sociālajos tīklos un DAZN tiešraidē (kur Briedis izvēlējās uzstāties Supermario tērpā) sekoja karš Ukrainā.

Briedis pavasara sākumā sociālajos tīklos izplatīja paziņojumu, kurā iestājās pret karu kā tādu, taču pat nepiesauca Ukrainu vārdā un atteicās skaidri paust savu nostāju par to, kurā pusē viņš ir, vēlāk interneta tiešraidē attraucot, ka ir "Latvijas pusē". Nākamajos mēnešos, gatavojoties cīņai pret Džeiju Opetaiju Austrālijā, Briedis izvairījies no šīs aktuālās tēmas piesaukšanas un Krievijas veiktā kara jelkādas publiskas nosodīšanas.

Kā liecina portāla "Sportacentrs.com" rīcībā esošā informācija, jau pavisam drīz pēc Brieža "neesmu nevienā pusē" sekoja konkrēta pretreakcija no viņa sadarbības partnera "TV3 Group", kas jau martā ieņēma iekšējo nostāju, ka Brieža cīņas vairs nerādīs, un šonedēļ "Go3" programmu sarakstā Brieža cīņa tā arī neparādīsies.

""TV3 Group" stingri nosoda Krievijas īstenoto karu pret Ukrainu. Mūsu organizācijas atbalstu Ukrainai esam pauduši jau no dienas, kad Krievijas agresija sākās: esam apturējuši Krievijas TV kanālu translāciju, izņēmuši Krievijā ražoto saturu, kā arī pārstājām translēt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēles," teica Circenis.

"Mūsu organizācijai ir skaidra pozīcija, un mēs sagaidām to pašu no saviem sadarbības partneriem. Tāpat mēs turpināsim būt konsekventi attiecībā uz saturu, ko pārraidām un publicējam. Diemžēl Mairis Briedis līdz šim nav ieņēmis skaidru pozīciju attiecībā pret karu, kas nav pieņemami mūsu darbiniekiem un klientiem, līdz ar to viņa cīņas netiks pārraidītas, kamēr viņa nostāja nebūs skaidra un mūsu klientiem atbilstoša."