Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Pludmales volejbolisti Fokerots/Rinkevičs iekļūst Eiropas U-22 čempionāta finālā

© Gints Ivuškāns /F64

Latvijas pludmales volejbola duets Kristians Fokerots/Artūrs Rinkevičs svētdien iekļuva Nīderlandē notiekošā Eiropas U-22 čempionāta finālā.

Latvijas pāris, kas izsēts turnīrā ar otro numuru, pusfinālā ar rezultātu 2-0 (21:12, 21:17) pārspēja lietuviešus Mantu Donelu un Karolu Palubinski (18.), kurus iepriekš uzvarēja arī apakšgrupu turnīrā.

Iepriekš šonedēļ apakšgrupā latvieši uzvarēja visās trīs spēlēs un turpinājumā astotdaļfinālā ar 2-0 (21:13, 21:9) uzvarēja Francijas duetu Liamu Patu un Tomu Altvisu (22.), bet ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:18, 21:15) tika pie panākuma pār Čehijas duetu Jakubu Sepku/Tomašu Semeradu (8.).

Anete Namiķe/Varvara Brailko zaudēja ceturtdaļfinālā, meistarsacīkstes noslēdzot dalītā devītā vietā, savukārt Deniela Konstantinova/Amanda Regute nepārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu un ierindojās dalītā 17.pozīcijā.

Pagājušā gada Eiropas U-22 čempionātā sieviešu konkurencē Namiķe/Brailko ierindojās ceturtajā vietā, bet Artūrs Rinkevičš pārī ar Ardi Danielu Bedrīti vīriešu konkurencē izcīnīja sudrabu.

Vēsturiski Latvijas duetiem U-22 sacensības vēl veiksmīgākas bijušas 2018.gadā, kad vīriešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Mihails Samoilovs pārī ar Kristapu Šmitu. Tikmēr sieviešu konkurencē 2021.gada olimpisko spēļu dalībnieces Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa izcīnīja sudraba medaļas.