Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Neretnieks izcīna kvalifikāciju startam FEI Pasaules čempionātā

© Publicitātes foto

Piektdien, 10.jūnijā, Latvijas vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks Sopotā, Polijā, startējot 5* statusa sacensībās, kas ir arī Eiropas 1.divīzijas komandu sacensību turnīrs (CSIO5), ar zirgu Quintair Grand Prix pamatmaršutu kā pirmais veica bez soda punktiem, izpildot nepieciešamo normatīvu startam FEI Pasaules čempionātā. Latvijas duets otrajā hitā uzrādīja ātrāko laiku, bet gāza pēdējo šķērsli un maršrutā ieguva 9.vietu.

“Ar Quintair Sopotas 5* Grand Prix izlecām tīri, tiesa gan, pirmo hitu ar veiksmes palīdzību, bet otro hitu mēs tik pārliecinoši gājām, ka veiksmei vairs liela faktora nebija. Pats varbūt nedaudz par daudz noriskēju uz pēdējo šķērsli, varēju nedaudz pieturēt un nenogāzt, bet jājot šādā ātrumā, tas risks ir. Šoreiz mums nesanāca, bet tā kā Quintair leca otrajā hitā - viņš bija pelnījis uzvaru. Neviens no pārējiem jātniekiem nespēja uzrādīt ātrāku laiku,” par startu stāsta Neretnieks.

Grand Prix maršrutā startēja 50 jātnieki, kuri ceturtdien, pirmajā sacensību dienā, ieguva kvalifikāciju startam maršrutā. Tā kā Sopotas CSIO5* sacensības ir Eiropas 1.divīzijas Nāciju kausa izcīņas turnīrs, sportistu sastāvs šajā Grand Prix bija iespaidīgs.

Uzvaru Grand Prix izcīnīja Dānijas pārstāvis Andreas Šou ar zirgu Independent, otro hitu veicot 42.37 sekundēs bez soda punktiem, Neretnieka un Quintair laiks otrajā hitā 41.62 sekundes.

“Šobrīd mēs ar manu audzēkni Abdurakhmonu Abdulājevu esam apmainījušies ar saviem galvenajiem zirgiem, viņš šobrīd lec ar Valūru un es lecu ar viņa labāko zirgu Quintair, pagaidām ļoti sekmīgi. Quintair ir diezgan daudz līdzību ar mūsu komandas zvaigzni Moon Ray, ar kuru izcīnījām ceļazīmi uz Olimpiādi. Man ir liels prieks sadarboties ar Quintair, viņš ir zirgs ar milzīgu sirdi un dvēseli. Nav pats spēcīgākais, ne uz pusi tik cik Valūrs, piemēram, bet milzīgs cīnītājs. Patīkami, ka šajās sacensībās startē arī Laura Penele un mēs neesam vienīgie Latvijas pārstāvji, tiešām ceru Lauru biežāk satikt Eirpopā,” saka Neretnieks.

Neretnieks nākamajā nedēļas nogalē startēs 4* sacensībās Poznaņā, Polijā.