Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Ābols: Latvijas hokejistiem jāspēlē tikpat ātri kā amerikāņiem, lai spētu cīnīties par uzvaru

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas hokeja izlase zina, ko pasaules čempionātā sagaidīt no pirmās pretinieces ASV, sarunā ar žurnālistiem piektdien pēc treniņa teica valstsvienības kapteinis Rodrigo Ābols.

Latvijas izlase pasaules čempionātu sāks ar maču pret ASV, kas aizvadījusi tikai vienu pārbaudes spēli pret Kanādas hokejistiem, un Ābols atklāj, ka komanda jau ir redzējusi un analizējusi šo spēli, tāpēc zina, ko sagaidīt no pretinieka.

"Skaidrība ir, tagad viss tikai jāizdara. Esam paskatījušies video no vienīgās spēles, ko amerikāņi uzspēlēja pret kanādiešiem. Zinām, ko sagaidīt, kā apspēlēt, atliek tikai mums iet un izdarīt," īsi teica kapteinis.

Ābols uzskata, ka arī Latvijas komandai jāspēlē tikpat ātri kā amerikāņiem, lai spētu cīnīties par uzvaru.

"Ja lēni spēlēsim, tad būs ļoti grūti. Kā spēlēt pilnos sastāvos, sapulce mums vēl būs," teica Ābols. "Arī pagājušajā gadā viņi spēlēja ātri un agresīvi, bet mums ir jāspēlē vienkāršāk un gudrāk. Jāmēģina viņus noķert, kad kaut kur pārāk agresīvi skrien."

Ceturtdien pēc pirmā treniņa uz ledus spēlētāji norādīja, ka ledus kvalitāte nav bijusi tā labākā, taču šodien situācija ir mainījusies, un hokejistiem vairs nav par ko sūdzēties. "Nebija tik sniegains, jo varbūt bija īsāks treniņš, bet noteikti ledus bija labāks," stāstīja kapteinis.

Par debitantiem komandas kapteinis neuztraucas, jo, neskatoties uz to, ka deviņiem hokejistiem šis būs pirmais pasaules čempionāts, viņi jau iepriekš ir bijuši laukumā atbildīgās spēlēs.

"Visi ir diezgan pārliecināti un ir spēlējuši lielas un svarīgas spēles," teica Ābols. "Kaut vai tas pats Deniss Smirnovs - it kā ir pasaules čempionāta debitants, bet viņš bija laukumā četros mačos olimpiskajās spēlēs. Domāju, ka visi ir pārliecināti par saviem spēkiem un visi ir gatavi."

Viens no uzbrucēju virknējumiem, kas tika iespēlēts jau Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, bija Ābols, Ronalds Ķēniņš un Rūdolfs Balcers, taču dažādu sarežģījumu dēļ pirms pasaules meistarsacīkstēm hokejistiem neizdevās nevienā pārbaudes mačā šādā virknējumā doties laukumā.

"Jā, tā sanāca, gribējās uzspēlēt vismaz vienu spēli kopā un aizvadīt vairāk treniņu kopā. Mums laikam tikai divi treniņi ir bijuši kopā," savu vēlmi izteica Ābols. "Tāds ir turnīrs, tāda ir situācija, domāju, ka katrai komandai ir līdzīga situācija. Mums ir plusiņš, ka agrāk esam spēlējuši kopā, atliek daudz runāt un spēlēt."

Ābols šajā čempionātā būs komandas kapteinis, bet viņam asistēs Balcers un Edgars Kulda. Šosezon, spēlējot Zviedrijas čempionāta komandā "Orebro" un arī tur pildot kapteiņa pienākumus, hokejists ir guvis pieredzi, kas noder arī tagad valstsvienības kapteiņa lomā.

"Palīdzēja tas, ka Erebrū šosezon biju kapteinis. Tāpēc kaut kādā ziņā jūtos komfortablāk. Tomēr te ir cita ģērbtuve, savādāki čaļi, ar kuriem neesmu bijis visu gadu dienu no dienas kopā, bet galu galā tāpat visi ir savējie, un jūtos diezgan droši," piebilda Ābols.

Viņš arī atklāja, ka nekādu citu īpašu pieeju kapteiņa lomai izlasē viņš neplāno, jo, kā pats hokejists norāda, jābūt jau esošam iemeslam, kāpēc viņš tika izvēlēts par kapteini, un nav vajadzības kaut ko mainīt savā pieejā. "Cenšos parādīt ar darbiem vispirms un, tā ir visvieglāk - parādīt un pavilkt komandu sev līdzi. Pašam tā ir arī vieglāk arī runāt ģērbtuvē," skaidroja kapteinis.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies no 13. līdz 29.maijam.