Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Sports

Latvijas sporta žurnālisti aicina sporta sabiedrību paust nosodījumu Krievijas agresijai

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Vairāk nekā 50 Latvijas sporta žurnālisti parakstījuši aicinājumu sporta sabiedrībai paust stingrāku viedokli par Krievijas karadarbību Ukrainā.

Aicinājumā Latvijas krievvalodīgie sportisti un sporta funkcionāri tiek mudināti vērsties pie krievvalodīgās auditorijas, ierunāt savas pārdomas krievu valodā, aicinot mainīt attieksmi pret 9.maiju, kas tieši vai netieši slavina arī Otrā pasaules kara notikumus, kā arī paust nosodījumu par Krievijas karadarbības sākšanu Ukrainā.

"Kara upuri nenoliedzami pelnījuši, lai viņus piemin tuvinieki, taču to var darīt tā, kā pienākas šai lielajai traģēdijai - ar klusu piemiņas brīdi - un darīt to kopīgi ar pārējo Eiropu - 8.maijā, kas Latvijā, galu galā, arī ir oficiālā Nacisma sagrāves diena un Otrā Pasaules kara upuru piemiņas diena. Vislabāk - tuvinieku atdusas vietā. Ja tādas nav, vienmēr var atrast citus veidus," teikts atklātajā vēstulē, aicinot nepulcēties 9.maijā pie pieminekļa Uzvaras parkā Rīgā.

Tāpat aicinājumā izcelts, ka 9.maija svinēšanas tradīciju nebūs iespējams mainīt vienā dienā, taču ir nepieciešams spert pirmos soļos ar cerību, ka pēc desmit vai 20 gadiem šis jautājums vairs nešķels Latvijas sabiedrību.

"Aicinām Latvijas sportistus un visu Latvijas sporta sabiedrību nesēdēt malā jautājumā par Krievijas agresiju Ukrainā. Sportisti ir ievērojama sabiedrības daļa, kuras viedoklis allaž ir bijis uzklausīts un ņemts vērā," teikts aicinājumā.

Tāpēc žurnālisti aicina sportistus publiskā telpā aktīvi paust nosodījumu Krievijas agresijai, vērsties pie saviem kolēģiem Krievijā neklusēt un apturēt agresora darbību Ukrainā.

Sportisti tiek aicināti ne tikai ievietot Ukrainas karodziņu vai ierakstu "Stop the war" sociālajos tīklos, bet būt drosmīgiem, jo sportistu publiski paustajam viedoklim sociālajos tīklos vai medijos ir iespēja sasniegt plašu auditoriju.