VIDEO: Ukrainas daiļslidotāju pāris pēc emocionālā priekšnesuma saņem stāvovācijas

© Scanpicx

Ar emocionālu priekšnesumu startējis Ukrainas daiļslidotāju pāris Oleksandra Nazarova un Maksims Nikitins Pasaules čempionatā. Skatītāji "Sud de France" arēnā Monpeljē, Francijā viņus pavadīja ar vairākas minūtes ilgām stāvovācijām.

Ukrainas daiļslidotāju pāris, neskatoties uz notiekošo karu Ukrainā, piedalījās Pasaules čempionatā. Abi ir no Harkivas, kur aizvien norisinās cīņa ar iebrucējiem. Pārim bija tikai mēnesis, lai sagatavotos.

Sportisti pastāsta, ka viņu daiļslidošanas kostīmi aizvien ir Ukrainā, nav bijis laika un iespējas tos paņemt līdzi. Viņi startē Ukrainas nacionālajā sacensību sporta tērpā. Abi uzskata, ka nav piemērots laiks vilkt spīdīgus kostīmus, jo nespējot būt priecīgi.

Sportisti startēja ukraiņu dziedātājas Jamalas dziesmas "1944" pavadījumā, kuru izpildīja 2014.gada Eirovīzijā.

Atbildot uz jautājumu, kādēļ bija svarīgi ierasties Pasaules čempionātā Maksims saka: "Man bija svarīgi izstāstīt visai pasaulei, kas notiek šobrīd Ukrainā, protams, tās ir sporta sacensības," Oleksandra papildina, ka viņiem tās nav tikai sporta sacensības tas ir kas vairāk. "Ir svarīgi pastāstīt visu, kas notiek Ukrainā tieši šobrīd, par cilvēkiem, kas aizvien ir briesmās, izstāstīt, kas patiesība notiek," saka Maksims.

"Mūsu ģimenes aizvien ir Ukrainā," saka Oleksandra.