Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Sporta līdzjutēju klubs: Jebkāda Latvijas dalība Krievijas Hokeja federācijas organizētās sacensībās ir nepieņemama un nav atbalstāma

© Romāns Kokšarovs / F64

Jebkāda Latvijas hokejistu, treneru un Latvijas tiesnešu dalība sacensībās, ko organizē Krievijas Hokeja federācija (FHR), šajos apstākļos ir nepieņemama un nav atbalstāma, teikts Latvijas sporta draugu kopas "SDK Namejs" paziņojumā.

Publiskā paziņojumā, ko nosūtīja "SDK Namejs" vadītājs Jānis Barkāns, klubs uzrunā Latvijas hokejistus, līdzjutējus, visu hokeja sabiedrību un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" vadību.

"Ņemot vērā šodienas starptautisko saspīlējumu, kas radies Krievijas agresīvās ārpolitikas rezultātā, uzskatām par pareizu paust savu viedokli. Jebkāda Latvijas hokejistu, treneru un Latvijas tiesnešu dalība sacensībās, ko organizē Krievijas Hokeja federācija, ir nepieņemama un nav atbalstāma," teikts paziņojumā, norādot uz Latvijas pārstāvju dalību KHL, Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) un Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) turnīros.

Sporta līdzjutēju klubs uzsver, ka ir spiests norobežoties no Rīgas "Dinamo" dalības KHL projektos, jo hokejs kā sporta veids pašlaik Krievijā tiekot apzināti izmantots agresorvalsts vadītāju politisko ambīciju apmierināšanai un netieši veicinot pret Ukrainu vērsto uzbrukumu.

"Mēs, fanu klubs "Namejs", vienmēr esam atbalstījuši un mīlējuši Latvijas hokeju, taču neatbalstīsim agresiju ne hokeja laukumos, ne dzīvē," teikts paziņojumā.

Sporta līdzjutēju klubs "Namejs" ir viens no "Dinamo" fanu kluba dibinātājiem 2008.gadā.

Kā ziņots, arī izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) uzskata, ka šī brīža politiskajā situācijā nav pieļaujama Latvijas sporta komandu, tostarp privāto sporta klubu, dalība Krievijā organizētos čempionātos.

Situācija Ukrainā ir saasinājusies pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pirmdienas lēmuma atzīt tā dēvēto Donbasa "tautas republiku" neatkarību. Otrdien Krievijas Federācijas padome, pamatojoties uz Putina lūgumu, pilnvaroja viņu oficiālai karaspēka ievešanai jau astoņus gadus faktiski okupētajās teritorijās Ukrainas austrumos, turklāt Putins ir paziņojis, ka šīs "republikas" pretendē uz lielāku teritoriju nekā to pašreizējās robežas.