Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ostapenko uzvar Krejčīkovu un sasniedz Dohas turnīra ceturtdaļfinālu

© Scanpicx

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien Dohas "WTA 1000" sērijas turnīra trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar rezultātu 6-3, 6-2 pārspēja ranga trešo numuru, čehieti Barboru Krejčīkovu.

Ostapenko WTA rangā ieņem 13.vietu un šajā turnīrā spēlē ar 15.numuru, bet Krejčīkova izsēta ar otro numuru.
Ceturtdaļfināla sasniegšana Ostapenko dod 190 WTA punktus, kas virtuālajā rangā ļauj pakāpties uz 12.vietu.
Cīņā par pusfinālu Ostapenko cīnīsies ar turnīra piekto raketi Garvinji Mugurusu no Spānijas (WTA 9.) vai amerikānieti Medisonu Brengli (WTA 60.).

Latvijas tenisiste pirmās kārtas mačā atspēlējās no 0-3 un izcīnīja uzvaru pār francūzieti Oseanu Dodēnu (WTA 93.) ar 6-4, 6-2, bet otrajā kārtā ar 6-3, 4-6, 6-4 guva virsroku pār ASV tenisisti Amandu Aņisimovu (WTA 41.). Krejčīkova no pirmās kārtas bija brīva, bet otrajā viņa ar 6-1, 6-3 uzveica polieti Magdu Lineti (WTA 67.).

Ostapenko ar Krejčīkovu karjerā iepriekš tikusies četras reizes, pēdējās divās savstarpējās spēlēs piedzīvojot zaudējumus. Pirms mēneša "Australian Open" trešajā kārtā rīdziniece piekāpās ar 6-2, 4-6, 4-6 - no astoņām šīs sezonas spēlēm, kas noslēgusies trīs setos, Ostapenko tas ir vienīgais zaudējums.

Čehietes pārākumu viņa atzina arī pērn Dubaijas turnīra otrajā kārtā, bet uzvaras izcīnīja 2015.gadā Prāgas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā un ITF 25 000 sacensību pirmajā mačā.

Ostapenko pēc atgriešanās no Austrālijas aizvada ļoti veiksmīgu sezonas nogriezni. Vispirms viņa sasniedza Sanktpēterburgas "WTA 500" turnīra pusfinālu, bet pēc tam pagājušajā nedēļā triumfēja tādas pašas raudzes sacensībās Dubaijā. Šobrīd viņai azotē ir astoņas uzvaras pēc kārtas.

Krejčīkova sezonas ievadā aizcīnījās līdz Sidnejas "WTA 500" turnīra finālam un Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālam, bet Dubaijā čehiete zaudēja jau otrajā cīņā. Ostapenko šosezon uzvarējusi 13 no 16 spēlēm, bet Krečīkova bijusi pārāka deviņās no 13 cīņām.

Abas tenisistes ir "French Open" čempiones. Titulētā dubultspēļu speciāliste Krejčīkova tikai pērn izcīnīja savus pirmos trīs vienspēļu titulus, nozīmīgāko no tiem iegūstot "Grand Slam" turnīrā Francijā. Kopā ar Kateržinu Sinjakovu viņa izcīnījusi arī četrus "Grand Slam" dubultspēļu titulus un olimpisko spēļu zelta medaļu.

Ostapenko Dohas turnīrā spēlē sesto reizi karjerā, 2016.gadā debijā iekļūstot finālā, kamēr Krejčīkova iepriekšējās trīs reizes šajās sacensībās neiekļuva pamatturnīrā.