Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Sports

Kura valsts izcīnija visvairāk medaļu Pekinas olimpiskajās spēlēs?

© AFP/Scanpix/Leta

Medaļu ieskaitē Pekinas olimpiskajās spēlēs triumfēja Norvēģija, kamēr Latvija ar vienu bronzu godalgu ierindojās dalītā 27.vietā.

Norvēģijas sportisti Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja 16 zelta medaļas, kas ir par divām vairāk nekā pagājušajās spēlēs Phjončhanā, kad Norvēģijas un Vācijas sportisti ar 14 zelta medaļām atkārtoja pirms 12 gadiem Kanādas sasniegto rekordu Vankūveras spēlēs. Phjončhanas medaļu tabulā Norvēģija uzvarēja ar 39 medaļām.

Kopumā Pekinas olimpiskajās spēlēs Norvēģija izcīnīja 37 medaļas - 16 zelta, astoņas sudraba un 13 bronzas godalgas. Tas ir lielākais medaļu kopskaits visu delegāciju vidū.

Otrajā vietā medaļu ieskaitē finišēja Vācija, kas tika pie 12 zelta godalgām, 10 - sudraba un piecām - bronzas, kopumā sakrājot 27 cēlmetālus.

Tikmēr trešo vietu medaļu tabulā ieņēma mājiniece Ķīna, kurai ir deviņas zelta, četras sudraba un divas bronzas godalgas.

Pa astoņām zelta medaļām Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja ASV, Zviedrijas un Nīderlandes sportisti. ASV tika arī pie desmit sudraba un septiņām bronzas godalgām, kas deva kopvērtējumā ceturto vietu. Zviedri zeltiem pievienoja pa piecām sudraba un bronzas medaļām, kas deva piekto vietu, olimpisko sešinieku noslēdza Nīderlande, kurai par vienu bronzu mazāk.

Kopumā Pekinas olimpiskajās spēlēs vismaz vienu zelta godalgu izcīnīja 23 delegācijas, bet vismaz viena medaļa ir 29 delegācijām, tostarp Latvijai, kas ar vienu bronzas godalgu dala 27.vietu ar Igauniju un Poliju.

Olimpiskās spēles Pekinā norisinājās no 4. līdz 20.februārim.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Pekinā no 4. līdz 13.martam norisināsies paralimpiskās spēles.