Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Šodien noslēdzas Pekinas olimpiskās spēles; Latvijai pēdējā iespēja tikt vēl pie kādas medaļas

© Ģirts Ozoliņš/F64

Pekinas olimpisko spēļu 17.dienā Latvijas bobslejisti aizvadīs noslēdzošos divus braucienus, distanču slēpošanā 30 kilometru distancē brīvajā stilā dosies Patrīcija Eiduka un Baiba Bendika, bet uzvarētāji kļūs zināmi arī hokejā vīriešiem .

03:30 - 04:30. Bobslejs. Vīriešu četrinieku 3.brauciens.Startē Oskara Ķibermaņa pilotētā ekipāža
05:00 - 07:00. Distanču slēpošana. 30km brīvajā stilā sievietēm. Startē Patrīcija Eiduka un Baiba Bendika
05:20 - 06:20. Bobslejs. Vīriešu četrinieku 4.brauciens

Startē Oskara Ķibermaņa pilotētā ekipāža

14.00. Pekinas olimpisko spēļu noslēguma ceremonija

Plkst.3.30 un 5.20 pēc Latvijas laika trešo un ceturto braucienu četrinieku sacensībās aizvadīs Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Edgaru Nemmi.

Ķibermaņa ekipāža trešajā braucienā startēs ar piekto numuru 28 četrinieku konkurencē, kas atbilst ekipāžas ieņemtajai piektajai vietai pēc pirmās sacensību dienas.

Sestdien pirmajā braucienā latvieši ierindojās septītajā vietā, bet otrajā sasniedza otro labāko rezultātu, kas summā deva piekto vietu 0,56 sekundes aiz līdera vācieša Frančesko Frīdriha pilotētā četrinieka.

Otrais trīs sekundes simtdaļas aiz Frīdriha ir viņa tautietis Johanness Lohners, trešais - Džastins Kripss no Kanādas (+0,38), bet vienu sekundes simtdaļu ātrāks par Ķibermani ir bijis trešais Vācijas četrinieks ar pilotu Kristofu Hāferu.

Divnieku sacensībās Ķibermanis un Miknis bija devītie, Emīls Cipulis un Nemme - 17., bet visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas ekipāžas.

Plkst.5 distanču slēpotājas dosies trasē prestižākajā no disciplīnām - 30 kilometru distancē ar kopēju startu brīvajā stilā.

Iesākumā sacensību sākums bija paredzēts plkst.8.30, tomēr, ņemot vērā nelabvēlīgos laika apstākļus un spēcīgo vēju, organizatori tās pārcēla uz agrāku laiku.

Latviju pārstāvēs Eiduka, kurai piešķirts 29.numurs, un biatloniste Bendika, kura trasē dosies ar 60.numuru 65 slēpotāju konkurencē.

Eiduka Pekinā secīgi ir finišējusi 32.vietā sprintā un 23.vietā desmit kilometros klasiskajā stilā.

Bendika Pekinā slēpošanā līdz šim startēja vien Latvijas kvarteta sastāvā, kurā piedalījās arī Eiduka, un ierindojās 17.vietā 4x5 kilometru stafetē.

Savukārt pllkst.14 sāksies spēļu noslēguma ceremonija, ko tiešraidē translēs gan LTV7, gan LTV1.

Tajā ziemas spēļu stafete tiks nodota nākamo spēļu rīkotājai Itālijai, spēlēm 2026.gadā notiekot Milānā un Kortīnā d'Ampeco.