Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ķibermaņa divnieks pēc pirmā brauciena desmitais, Cipulis/Nemme 18.vietā

© Scanpix

Pekinas ziemas olimpisko spēļu pirmajā braucienā divnieku sacensībās Latvijas bobslejisti Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis ieņem desmito vietu, Emīls Cipulis un Edgars Nemme ir 18.vietā, bet līderi ir Vācijas ekipāžas.

Otrais brauciens plānots plkst.15.40 pēc Latvijas laika. Tiešraidē to rādīs Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7).

Pēc pirmā brauciena līdere ir Vācijas ekipāža Frančesko Frīdrihs/Torstens Margis no Vācijas, kas finišēja pēc 59,02 sekundēm. Otrajā vietā, atpaliekot 0,24 sekundes, ir viņu tautieši Johaness Lohners ar stūmēju Floriānu Baueru.

Trešajā vietā ir Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) pilots Rostislavs Gaitjukevičs, kurš kopā ar stūmēju Alekseju Ļaptevu no uzvarētāja atpalika 0,39 sekundes.

Ķibermanis/Miknis startēja ar 12.numuru un līderim pēc pirmā brauciena atpaliek 0,63 sekundes, kas dod desmito vietu.

Savukārt Cipulis/Nemme trasē devās kā 20., finišējot precīzi pēc minūtes, kas ir 0,98 sekundes vēlāk nekā līderis, tādējādi Latvijas ekipāža pēc pirmā brauciena ieņem 18.vietu.

Pirmajā braucienā startēja 30 divnieki.

Trešais un ceturtais brauciens notiks otrdien, bet četrinieku sacensības notiks divās pēdējās olimpisko spēļu dienās.

Ķibermanis, kuram tās ir jau trešās spēles, 2010.gadā Sočos divniekos ierindojās 16.vietā, bet pēc četriem gadiem Dienvidkorejā kopā ar Mikni - devītajā vietā.

Karjeru šosezon beidzot olimpiskajam čempionam Oskaram Melbārdim, Ķibermanis ir kļuvis par Latvijas izlases vadošo pilotu.

Šosezon viņš veiksmīgāk ir braucis četriniekos. Divniekos viņš vienīgo reizi kāpa uz goda pjedestāla otrajā Siguldas posmā, izcīnot trešo vietu, bet pēdējā posmā Sanktmoricā ieguva piekto vietu, Eiropas čempionāta vērtējumā paliekot uzreiz aiz medaļniekiem.

Pasaules kausa (PK) kopvērtējumā Ķibermanis ierindojās astotajā vietā.

Treniņos olimpiskajā trasē viņš ierindojās 16. un 19.vietā pirmajā dienā, ceturtajā un 14.vietā otrajā dienā un 16. un 11.vietā sestdienas treniņos.

Cipulis šosezon PK sacensībās startēja četros no astoņiem posmiem, augstāko - 11.vietu izcīnot pirmajā Siguldas posmā. Eiropas meistarsacīkstēs divniekos viņš ierindojās 11.vietā.

Cipulis ar Nemmi treniņbraucienos bija attiecīgi devītajā un desmitajā vietā, 12. un ceturtajā, kā arī 15. un 12.vietā.

Abi ir spēļu debitanti.