Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Sports

Brāļi Dukuri pēc olimpisko spēļu otrā brauciena ieņem vietas labāko astotniekā

© AFP/Scanpix/Leta

Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri pēc diviem braucieniem Pekinas olimpiskajās spēlēs ieņem attiecīgi sesto un astoto vietu.

Abos braucienos ātrākais bija Vācijas skeletonists Kristofers Grothērs, kurš divu braucienu summā finišēja divās minūtēs un 0,33 sekundēs.

Otrajā pozīcijā ierindojas līdera tautietis Aksels Jungks, piekāpjoties Grothēram 0,7 sekundes, bet trešajā vietā atrodas Ķīnas sportists Jaņs Veņgans, kurš līderim zaudē 0,75 sekundes.

Martins Dukurs otrajā braucienā vairs nepieļāva acīmredzamas kļūdas un divu braucienu summā finišēja divās minūtēs un 1,24 sekundēs, atpaliekot no Grothēra 0,92 sekundes un 0,17 sekundes no labāko trijnieka.

Savukārt Tomasam Dukuram, uzlabojot starta ieskrējienu, otrais brauciens izdevās veiksmīgāks un divu braucienu summā viņš finišēja divās minūtēs un 1,55 sekundēs, kas ir par 1,22 sekundēm lēnāk nekā līdera rezultāts pēc diviem braucieniem.

Izšķirošie braucieni cīņā par medaļām tiks aizvadīti piektdien.

Visu iespējamo titulu īpašniekam Martinam Dukuram kolekcijā nav tikai olimpiskā zelta. 2010. un 2014.gadā viņš izcīnīja sudraba medaļu, pirms četriem gadiem ieņēma ceturto vietu, bet debijā 2006.gadā Turīnā ierindojās septītajā vietā.

Šosezon viņš 11.reizi uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā, uzvarot trijos posmos un tikai divos no septiņiem posmiem paliekot ārpus labāko trijnieka. Sanktmoricā viņš 12.reizi izcīnīja zelta godalgu Eiropas meistarsacīkstēs.

Tomass Dukurs arī piedalās savās piektajās spēlēs. Debitējot 2002.gadā Soltleiksitijā ar 21.vietu, 2010. un 2014.gadā viņš ieņēma ceturto vietu, bet Dienvidkorejas spēlēs pirms četriem gadiem bija piektais.

Šosezon Pasaules kausa kopvērtējumā T.Dukurs ieņēma astoto vietu, Siguldā svinot otro uzvaru karjerā. Eiropas meistarsacīkstēs viņš ieņēma septīto vietu.