Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Olimpisko spēļu zelta medaļu kērlinga jaukto pāru sacensībās ieguva Itālijas duets

© Scanpicx

Pekinas olimpisko spēļu zelta medaļu kērlinga jaukto pāru sacensībās otrdien ieguva Itālijas duets, kas turnīrā uzvarēja visās desmit notikušajās spēlēs.

Itālijas duets Stefānija Konstantīni un Amoss Mozaners finālā ar rezultātu 8:5 pārspēja norvēģu pāri Kristina Skāsliena un Mangnuss Nēdregotens.
Jau ziņots, ka par Pekinas olimpisko spēļu bronzas medaļu ieguvējiem kerlingā jaukto pāru sacensībās otrdien kļuva Zviedrijas duets, kas cīņā par trešo vietu ar 9:3 pārspēja Lielbritānijas komandu.

Apļa turnīru Itālija pabeidza pirmajā vietā, visās deviņās spēlēs uzvarot. Otrajā vietā ar sešām uzvarām deviņās spēlēs ierindojās Norvēģija. Tikpat uzvaru bija arī trešajā vietā esošajai Lielbritānijai. Pusfinālam kvalificējās arī Zviedrija, kas izcīnīja piecas uzvaras.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pirms četriem gadiem, kad jaukto pāru kērlinga sacensības pirmo reizi bija olimpisko spēļu programmā, Kanāda izcīnīja zelta godalgas, kamēr pie sudraba medaļām tika Šveices duets. Bronzas godalga tika piešķirta Norvēģijai pēc tam, kad Krievijas Olimpiskās komitejas sportistus diskvalificēja saistībā ar aizdomām par dopinga lietošanu.