Aparjods ceturtajā vietā pirms olimpisko spēļu izšķirošā brauciena

© EPA/Scanpix/Leta

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods ieņem ceturto vietu pirms izšķirošā brauciena Pekinas olimpiskajās spēlēs, bet Gints Bērziņš atrodas sestajā pozīcijā, Artūrs Dārznieks ierindojas 18.vietā.

Noslēdzošais brauciens paredzēts plkst.15.15. Sacensības tiešraidē translēs LTV7.

Vācietis Johannes Ludvigs, kurš ir līderis pēc trīs braucieniem, laboja savu sestdien sasniegto trases rekordu un veica to 57,043 sekundēs, trīs braucienu summā finišējot divās minūtēs un 51,544 sekundēs.

Otrajā vietā atrodas austrietis Volfgangs Kindls, kurš līderim piekāpjas 0,113 sekundes, bet labāko trijnieku noslēdz Itālijas sportists Dominiks Fišnallers, kurš iekrājis 0,722 sekunžu deficītu.

Aparjods, uzņemot pietiekoši lielu ātrumu, veiksmīgi izbrauca trasi, kas ļāva pakāpties par vienu pozīciju augstāk, pēc trīs braucieniem no labākā rezultātā atpaliekot 0,816 sekundes. No trešās vietas Aparjods atpaliek tikai 0,094 sekundes.

Tāpat arī Bērziņš trasi veica bez acīmredzamām kļūdām un saglabāja sesto vietu pirms izšķirošā brauciena, piekāpjoties līderim 1,059 sekundes.

Savukārt Dārznieks arī trasi veica atzīstami un uzlaboja savu pozīciju, trīs braucienu summā atpaliekot no Ludviga 3,924 sekundes.

Pēc pirmajiem diviem braucieniem Aparjods ieņēma piekto vietu, Bērziņš bija sestais, bet Dārznieks ierindojās 22.vietā 34 sportistu konkurencē.

Trešajā braucienā sportisti startēja atbilstoši ieņemamajai vietai - Kristers Aparjods kā piektais, Gints Bērziņš kā sestais un Artūrs Dārznieks kā 22..

Ceturtajā braucienā sportisti startēs apgrieztā secībā, labākā rezultāta autoram pēc trim braucieniem braucot pēdējam.

Sports

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ir izsludinājusi iepirkumu par Biķernieku kompleksās sporta bāzes tuneļa pārbūvi un būvju demontāžu, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Svarīgākais