Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Sports

Aparjods ceturtajā vietā pēc olimpisko spēļu pirmā brauciena

Aparjods © Dmitrijs Suļžics/F64

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods ieņem ceturto vietu pēc Pekinas olimpisko spēļu pirmā brauciena, septītajā vietā atrodas Gints Bērziņš, bet Artūrs Dārznieks ierindojas 17.pozīcijā.

Otrais brauciens paredzēts plkst.14.50. Sacensības tiešraidē translēs LTV7.

Līderis pēc pirmā brauciena ir vācietis Johanness Ludvigs, kurš trasi veica 57,063 sekundēs. Otrajā pozīcijā ierindojas Austrijas sportists Volfgangs Kindls, piekāpjoties Ludvigam 0,047 sekundes, bet labāko trijnieku noslēdz itālis Dominiks Fišnallers, kurš vācietim piekāpjas 0,298 sekundes.

Aparjods, kurš pirmajā braucienā trasē devās trešais, neizdevās viens no ātrākajiem starta laikiem, taču pēc tam spēja atgūt zaudēto laiku, tomēr trases lejasdaļā viņš pieļāva kļūdu un atsitās pret apmali, šķērsojot finiša līniju 57,364 sekundēs un zaudējot līderim 0,301 sekundi. Aparjods no trešās vietas atpalika vien 0,003 sekundes.

Tikmēr savās pirmajās olimpiskajās spēlēs Bērziņš, startējot ar septīto numuru, braucienu aizvadīja nepieļaujot acīmredzamas kļūdas un spēja uzņemt arī vienu no lielākajiem ātrumiem, taču sarežģīto trasi viņš veica 57,414 sekundēs, atpaliekot 0,351 sekundi no Ludviga.

Savukārt Dārznieks, trasē dodoties 23. no 34 sportistiem, braucienu sāka veiksmīgi, taču trases vidusdaļā pieļāva kļūdu, gandrīz piedzīvojot kritienu, un finišēja 58,166 sekundēs, piekāpjoties Ludvigam 1,103 sekundes.

2018.gadā Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Aparjods ieņēma 11.vietu, kā arī Latvijas izlases sastāvā finišēja sestajā vietā komandu stafetē. Dārznieks ieņēma 24.vietu, bet Bērziņš ir sacensību debitants.

Svētdien kamaniņu braucēji aizvadīs trešo un ceturto braucienu cīņā par medaļām.