Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Sports

Pekinas olimpiskajās spēlēs zelta medaļas hokejā iespējams pasniegt divām komandām

© Romāns Kokšarovs / F64

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) publicēja Pekinas olimpiskā hokeja turnīra noteikumus, kas paredz iespēju Covid-19 plašas izplatības gadījumā pasniegt zelta medaļas divām valstsvienībām, ja nepilna sastāva dēļ nebūs iespējams aizvadīt spēles par 1. un 3.vietu, ziņo portāls "LSM".

Olimpiskais nolikums paredz, ka komandas rīcībā katrā spēlē jābūt vismaz 17 hokejistiem - diviem vārtsargiem un 15 laukuma spēlētājiem. Ja minimālo sastāvu nokomplektēt nav iespējams, katrā turnīra fāzē paredzēta atšķirīga darbība.

Piemēram, grupas kārtā komandai bez pietiekama hokejistu skaita piešķirtu tehnisko zaudējumu, bet gadījumā, ja spēli nevar aizvadīt mača abas komandas, tām ieskaitīs nulli punktu, bet spēli uzskatīs par notikušu.

Savukārt izslēgšanas pirmajā kārtā, ja pārī abas komandas nevarēs aizvadīt spēli, tālāk tiks vienība ar labākiem rādītājiem priekšsacīkšu grupā. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā varēs iekļūt arī iepriekšējā kārtā zaudējusi komanda, ja būs jāaizstāj vienība, kas nespēj nokomplektēt minimāli nepieciešamo hokejistu skaitu. Līdzīgi paredzēta iespēja ceturtdaļfinālā zaudējušai komandai piedalīties spēlē par 3.vietu.

Shēma paredz arī variantu, ka finālā par zelta medaļām var cīnīties komandas, kas nonākušas finālā par 3.vietu.

Tomēr sudraba medaļas ir garantētas komandām, kas sasniegs finālu, bet nevarēs tajā piedalīties spēlētāju trūkuma dēļ. Tādā gadījumā par čempioniem kļūtu sākotnējam bronzas duelim kvalificējušos komandu cīņas uzvarētāji, bet trīs valstsvienības kļūtu par sudraba laureātiem.

Ja komandu nevarētu sakomplektēt gan abas fināla par 1.vietu komandas, gan vienības, kas pretendē uz 3.vietu, tad pasniegtu pa divām zelta un bronzas godalgām.

Olimpiskais reglaments arī nosaka kārtību, kā turnīrā pirms spēlēm var aizstāt savainotus vai ar Covid-19 inficētus spēlētājus.

Pekinas ziemas olimpisko spēļu norises vietā pieaug ar kovidu inficējušos sportistu skaits.

Divi pozitīvi testi konstatēti Krievijas olimpiskās komitejas sieviešu komandā, Zviedrijas slēpošanas izlasē pozitīvi analīžu rezultāti bija distanču slēpotājam Leo Juhansonam, bet Slovēnijas delegācija - snovbordistam Žanam Koširam.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas Medicīnas grupas vadītājs Braiens Makloski epidemioloģiskās uzraudzības sistēmu Pekinas spēlēs žurnālistiem nosauca par ļoti efektīvu. Savukārt pieaugošo Covid-19 pozitīvo rezultātu skaitu viņš uzskata par loģisku arvien lielāka uz spēlēm ieceļojoša cilvēku skaita dēļ.

Ķīnā piektdien konstatēja 36 jaunus kovida gadījumus uz Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm atbraukušām personām.

Uzreiz pēc ierašanās Ķīnā inficēšanos lidostā konstatēja 29 atbraucējiem, bet septiņas personas olimpiskajā burbulī bija ieradušās jau agrāk. Lidostā atklāto inficēto vidū 19 personas bija grupā, kurā uzskaita sportistus un oficiālās personas.