Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Vītola Eiropas čempionātā pēc pirmā brauciena ieņem otro vietu

© EPA/Scanpix/Leta

Latvijas kamaniņu braucēja Elīna Ieva Vītola Sanktmoricas trasē Šveicē ieņem otro vietu pēc pirmā brauciena Pasaules kausa sezonas pēdējā posmā, kas vienlaikus ir Eiropas čempionāts.

Vītola startēja ar 21.numuru 28 sportistu konkurencē un aizvadīja labu pirmo braucienu, finišējot 54,300 sekundēs. No turpmāk startējušajām sportistēm viņu pārspēja vien titulētā vāciete Natālija Geizenbergere, kura bija 0,169 sekundes ātrāka. Pirmo trijnieku noslēdza austriete Madeleine Egle, kura Vītolai zaudēja 0,076 sekundes.

Elīza Tīruma pirmajā braucienā bija septītā un no Geizenbergeres atpalika 0,467 sekundes, Sigita Bērziņa ar 0,582 sekunžu deficītu bija 13., bet vēl divas pozīcijas zemāk atradās Kendija Aparjode, kura bija 0,625 sekundes lēnāka par pirmā brauciena uzvarētāju. Šādas pozīcijas latvietēm ir arī Eiropas čempionāta ieskaitē.

Otrais brauciens plānots plkst.12.10. Sacensības tiešraidē pārraidīs kanāls TV4.

Piektdien notikušajā Nāciju kausā pēc vairāk kā mēnesi ilga savainojuma trasē atgriezās Aparjode un ieņēma ceturto vietu, bet par vienu pozīciju zemāk finišēja Bērziņa.

Aparjode šosezon divos posmos Sočos izcīnīja sudraba un bronzas medaļas, bet, gatavojoties piektajam posmam, guva traumu. Tīruma pirmajos septiņos etapos finišējusi pirmajā desmitniekā, taču pagājušajā nedēļā ieņēma vien 14.vietu. Vītola pirms nedēļas no Latvijas sportistēm ieņēma augstāko pozīciju, kas bija 13., bet divos posmos pirms tam viņa sasniedza līdz šim sezonas augstāko vietu - astoto. Bērziņai nav izdevies iekļūt labāko desmitniekā.

Pērn Sanktmoricas trasē ātrākā bija Vītola, Aparjode ieņēma sesto vietu, devītajā pozīcijā ierindojās Tīruma.

Pagājušajā gadā Eiropas čempionātā piekto vietu izcīnīja Vītola, bet viņai uzreiz sekoja Tīruma un Zirne, ieņemot attiecīgi sesto un septīto vietu.

Svētdien plkst.14. iecerētas sacensības komandu stafetē, kuras dalībnieku sastāvs būs zināms pirms brauciena.

Piektdien divnieku sacensībās bronzu izcīnīja Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, bet piekto vietu vietu ieņēma Andris un Juris Šici, kas kopvērtējumā deva otro vietu. Tikmēr Kristers Aparjods ieņēma Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba godalgu, kas viņam ļāva arī Pasaules kausa kopvērtējumā ieņemt trešo vietu.

Jau ziņots, ka Riks Kristens Rozītis pēc Siguldas posma licis punktu sportista gaitām un pievērsies trenera arodam. Tāpat sezonu ātrāk noslēdza Ulla Zirne.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.