Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Latvijas/Lietuvas rallijreida komanda Dakārā tiek pie amizantas iesaukas

© Ekrānuzņēmums no ReTV

Šodien ar finišu Džidā noslēdzās Dakāras rallijreids. Latvijas/Lietuvas ekipāža sacensībās piedalalījās ar 2016. gadā ražotu “Toyota Hilux” spēkratu, kam ir pieclitrīgs V8 motors.

Kataras autosportists Nasers Al-Atija piektdien kļuva par četrkārtēju rallijreida "Dakara" uzvarētāju vieglo automašīnu klasē.

Kopvērtējumā Lietuvas/Latvijas ekipāža finišēja 49.vietā, Al-Atijam zaudējot 31 stundu un 45 sekundes.

Sacensību pirmajā nedēļā Latvijas/Lietuvas komandu vairākkārt pievīla auto tehniskās likstas - pazuda strāva, riepas izlaida gaisu un citas ķibeles, kas braucējiem neļāva kopvērtējumā ierindoties augstākā vietā, vēsta ReTV.

“Tehnoloģiskas problēmas, kas mums neļāva braukt dienas laikā, bet naktī. Mēs ar Didzi braucām nakts Dakārā, visi šeit joko, ka esam līderi nakts Dakārā. Esam kopvērtējuma līderi šajā kategorijā,” saka Antanas Juknevičius, Dakāras rallija “Kreda” komandas pilots.

“Dienās, kad atbraucam laicīgi uz nometni, tad izguļamies, pati trakākā pēc ceturtā posma, kad dabūjām maz gulēt,” saka Didzis Zariņš, Dakāras rallija “Kreda” komandas stūrmanis.

“Kreda” komanda ir viena no mazākajām “Dakāras” rallijreidā - tikai piecu dalībnieku sastāvā. Divi no viņiem ir braucēji, bet trīs tehniskie cilvēki. Savukārt ar krietni kuplāku sportistu un tehnisko cilvēku skaitu ir “South Racing” komanda, kurā arī strādā latvieši.

Latvijas/Lietuvas ekipāža sacensībās piedalās ar 2016. gadā ražotu “Toyota Hilux” spēkratu, kam ir pieclitrīgs V8 motors. Sacensību kopvērtējumā “Kreda” komanda ieņem 48. vietu 58 braucēju konkurencē.