Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Aparjods Siguldā izcīna otro vietu Sprinta kausā

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods svētdien Siguldā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa septītā posma Sprinta kausā, Gints Bērziņš bija sestajā, bet Riks Kristens Rozītis - 15.pozīcijā.

Siguldā sprinta nogriezni visātrāk veica vācietis Fēliks Lohs, kurš finišēja 27,819 sekundēs. Pamatsacensību uzvarētājs Aparjods pieļāva kļūdu un zaudēja 0,014 sekundes, bet 0,071 sekundi atpalika itālis Dominiks Fišnallers.

Bērziņš ar 0,121 sekundes deficītu bija sestajā vietā. Tikmēr Rozītis, kurš nolēmis likt punktu karjerai un svētdien aizvadīja savas, visticamāk, pēdējās starptautiskās sacensības Siguldā, piedzīvoja kritienu un samierinājās ar pēdējo 15.pozīciju.

Posms Siguldā ir noslēdzošās kvalifikācijas sacensības, kurās tiks noskaidroti tie kamaniņu sportisti, kuri pārstāvēs Latvijas valstsvienību Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs. Ja pirmās divas kvotas jau bija nodrošinājuši Aparjods un Bērziņš, tad par trešo cīnās Rozītis un Artūrs Dārznieks, kurš sprintam nekvalificējās.

Pēc šīm sacensībām mēneša vidū, 15./16.janvārī, būs astotais Pasaules kausa posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23.janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.