Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Martins Dukurs uzvar strīdīgajās sacensībās Vinterbergā un kļūst par kopvērtējuma līderi

© Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Vinterbergas trasē Vācijā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa septītā posma sacensībās un kļuva par kopvērtējuma līderi, kamēr Tomass Dukurs bija piektajā vietā.

Martins un Tomass Dukuri pēc pirmā brauciena dalīja otro vietu, 0,26 sekundes zaudējot Krievijas sportistam Aleksandram Tretjakovam. Tiesa, pirmā brauciena rezultāti tika atcelti, jo netika ievērots protokols, kas paredz pēc noteikta sportistu skaita tīrīt sniegu.

Vinterbergā piektdien ir neliels sniegs, taču ar to pietika, lai apmierinātu protestu un atceltu pirmā brauciena rezultātus. Tādējādi uzvarētājs posmā tika noskaidrots vienā braucienā, kurā sportisti startēja ar tiem pašiem starta numuriem.

Martins Dukurs trasē devās ar sesto numuru un finišēja 56,36 sekundēs, kļūstot par sacensību līderi vienu sekundes simtdaļu priekšā vācietim Akselam Jungkam. Tomass Dukurs startēja kā desmitais, bet, atšķirībā no pirmā brauciena, viņš piekāpās ne tikai brālim, bet ar arī vāciešiem Jungkam un Aleksandram Gasneram, toties atstāja aiz sevis Kristoferu Grothēru, kurš pirms šī posma bija Pasaules kausa kopvērtējuma līderis. Brāļus Dukurus šķīra 0,21 sekunde.

Pēc Tomasa Dukura nākamais startēja Tretjakovs, kurš pēc pirmā brauciena bija favorīts uz uzvaru. Otrais brauciens krievam nebija tik sekmīgs un viņš finišā Martinam Dukuram zaudēja piecas sekundes simtdaļas, bet Jungkam - četras simtdaļas.

Turpinājumā pirmajā sešiniekā ielauzties spēja tikai Sunbins Juns no Dienvidkorejas. Savu 60.uzvaru Pasaules kausā izcīnīja Martins Dukurs, otrais bija Jungks, bet trešais - Tretjakovs. 11 sekundes simtdaļas aiz goda pjedestāla palika Gasners, vēl piecas simtdaļas zaudēja Tomass Dukurs, kurš par trīs simtdaļām pārspēja Junu.

Kā pēc otrā brauciena sarunā ar Latvijas Televīziju stāstīja Latvijas komandas treneris Mihails Arhipovs, protestu pēc pirmā brauciena iesnieguši Vācijas treneri. Ja vairākas valstis būtu pieņēmušas lēmumu boikotēt otro braucienu, Latvijas komanda tam būtu pievienojusies.

Sievietēm pirmais brauciens sāksies plkst.15.30 pēc Latvijas laika, bet otrais - pusotru stundu vēlāk. Endija Tērauda kā priekšpēdējā trasē dosies ar 22.numuru.

Sestdien notiks sacensības bobslejā divnieku ekipāžām, bet svētdien - četriniekiem.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Pēc posma Siguldā notiks vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.