Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Kristaps Porziņģis spēles laikā gūst traumu; laukumā vairs neatgriežas

© AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā guva 13 punktus un iedzīvojās savainojumā, bet viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ar 105:111 (25:27, 25:29, 38:30, 17:25) viesos piekāpās Minesotas "Timberwolves" vienībai.

Porziņģis laukumā pavadīja 23 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā guva 13 punktus, trāpot divus no septiņiem divpunktu metieniem, kā arī visus deviņus soda metienus, bet raidot garām grozam abus izpildītos tālmetienus. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, bloķēja vienu pretinieku metienu, izpildīja vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, nopelnīja vienu personīgo piezīmi un spēli pabeidza ar labāko +/- rādītāju komandā +10.

Porziņģis labās kājas pēdas savainojumā iedzīvojās trešajā ceturtdaļā, pēc kā laukumā vairs neatgriezās.

Kā pēc spēles atzina "Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids, veiktajos rentgena uzņēmumos lūzuma pazīmes neesot redzamas.

"Mavericks" rindās rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Tims Hārdavejs juniors, bet uzvarētāju sastāva ar 24 punktiem izcēlās Karls Entonijs Taunss.

"Mavericks" ar 14 panākumiem 29 spēlēs noslīdējusi uz devīto vietu Rietumu konferencē, uz astoto pozīciju ar 15 uzvarām 30 mačos ļaujot pakāpties tieši "Timberwolves".

Otrdien jau Dalasas komandas mājvietā abas komandas tiksies atkārtoti.

Šosezon NBA regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs 82 spēles.