Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Ķibermanim piektā vieta Pasaules kausa posmā četrinieku sacensībās

© Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas bobslejs pilota Oskara Ķibermaņa pilotētais četrinieks svētdien Altenbergas trasē Pasaules kausa posmā četriniekiem ieņēma piekto vietu.

Pirmo vietu izcīnīja Vācijas pilota Frančesko Frīdrihs, kurš divu braucienu summā finišēja minūtē un 48,88 sekundēs. Otrajā vietā ierindojās kanādieša Džastina Kripsa četrinieks, zaudējot uzvarētājam 0,28 sekundes, bet labāko trijnieku noslēdza Krievijas ekipāža ar pilotu Rostislavu Gaitukēviču, kas atpalika no Frīdriha 0,35 sekundes.

Ķibermanis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Lauri Kaufmani un Intaru Dambi divu braucienu summā Frīdriha ekipāžai piekāpās 0,67 sekundes.

Pēc pirmā brauciena Ķibermaņa ekipāža ierindojās ceturtajā vietā, labākā rezultāta īpašniekam Frīdriham piekāpjoties 0,34 sekundes. Latvijas ekipāžai izdevās vien 12.ātrākais starta laiks.

Otrajā vietā pēc pirmā brauciena atradās Kripsa četrinieks, vācietim zaudējot 0,13 sekundes, bet trešajā pozīcijā atradās austrieša Benjamina Maiera ekipāža, piekāpjoties 0,22 sekundes.

Visās sešās līdzšinējās četrinieku sacensībās uzvarējis Frīdrihs, kurš kopvērtējumā ar 1350 punktiem ir līderis. Otrais ar 1162 punktiem ir Kripss, trešais ar 1154 punktiem - austrietis Benjamins Maiers. Ķibermanis iekrājis 1018 punktus un ir septītais.

Pirmajā braucienā Ķibermanis startēja ar ceturto numuru.

Posmos Insbrukā Ķibermanis četriniekos bija piektais un otrais, bet pirms nedēļas Altenbergā viņš finišēja desmitais, bet divos Vinterbergas posmos ieņēma astoto un 11.pozīciju.

Pašlaik vadošais Latvijas stūmējs Matīss Miknis traumas dēļ nestartē. Šī paša iemesla dēļ ne divniekos, ne četriniekos šajā posmā nestartē arī Dāvis Kaufmanis.

Sestdien divnieku sacensībās Emīls Cipulis ar stūmēju Edgaru Nemmi sestdien apsteidza Oskaru Ķibermani ar stūmēju Intaru Dambi, ieņemot attiecīgi 17. un 18.vietu.

Pagājušajā sezonā Pasaules kausā četriniekos notika tikai četras sacensības, un visās uzvarēja Frīdrihs. Oskara Melbārža četrinieks kopvērtējumā ierindojās astotajā, bet Ķibermanis - 23.vietā, startējot tikai vienā no četriem posmiem.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Jauno gadu komandas sagaidīs ar Pasaules kausa posmu Siguldā. Tad notiks vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.