Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Pieteikšanās Rīgas maratonam ir sākusies

© Vladislavs Proškins / F64

"Rimi" Rīgas maratonam, kurš norisināsies 2022.gada 14. un 15.maijā, otrdien tika atklāta reģistrācija, ziņo pasākuma organizatori.

Lai arī maratons notiks tikai pēc gandrīz sešiem mēnešiem, jau ir iespējams veikt reģistrāciju maratona, pusmaratona, desmit un piecu kilometru distancēs. Savukārt reģistrācija bērniem līdz 12 gadu vecumam un Latvijas Skolu kausam tiks atklāta pavasarī. Reģistrāciju var veikt vietnē "www.rimirigamarathon.lv".

"Nevēlamies ļaut pandēmijai pārvilkt svītru veselīgam dzīvesveidam, tādēļ ne tikai skrējēju komūnai, bet visiem aktīva dzīvesveida piekritējiem jau otro sezonu pēc kārtas nodrošināsim iespēju par velti piedalīties Rimi Rīgas maratona virtuālā Skriešanas kluba izaicinājumos, mačos un sacensībās," teica Rīgas maratona direktors Aigars Nords.

"Gan mūsu, gan citu nozīmīgo maratonu klātienes pieredze šajā rudenī liecina, ka lielos skriešanas svētkus ārā, svaigā gaisā iespējams organizēt epidemioloģiski droši. Berlīnes, Londonas, Čikāgas, Parīzes maratoni katrs uzņēma vairākus desmitus tūkstošus skrējēju, risinot un veiksmīgi tiekot galā ar epidemioloģiskās drošības aspektiem. Mums ir pamats ticēt, ka, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, un pieredzi, kuru guvām, veiksmīgi aizvadot Rimi Rīgas maratonu kā epidemioloģiski drošu sporta pilotprojektu, Rimi Rīgas maratons maijā ārā varēs notikt droši," pievienoja Nords.

Šogad notikušajā sacensībās, kuras norisinājās 28. un 29.augustā, maratona distancē ar rezultātu divas stundas 38 minūtes un 36 sekundes uzvarēja Kristaps Bērziņš, izcīnot arī Latvijas čempiona nosaukumu šajā distancē. Sieviešu konkurencē uzvaru izcīnīja Amanda Krūmiņa, kura finišēja trīs stundās septiņās minūtēs un 17 sekundēs.

2020.gadā Covid-19 pandēmijas dēļ maratons tika no maija pārcelts uz oktobri, bet sacensību priekšvakarā pasākums tika atcelts.

2019.gadā maratona sacensībās uzvarēja etiopieši Andualems Belajs Šiferavs un Birke Debele, finišējot pēc attiecīgi divām stundām astoņām minūtēm un 51 sekundes un divām stundām 26 minūtēm un 18 sekundēm, abiem gargabalniekiem labojot sacensību rekordus.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada, nākamgad tas norisināsies jau 32.reizi.