Volejbola sacensībasnotiks "zaļaja režīmā"

© Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas Volejbola federācija (LVF) ar pirmdienu, 15.novembri atsāks sacensības un treniņu procesu "zaļajā režīmā", ievērojot visus pieņemtos Ministru kabineta (MK) noteikumus un prasības, kā arī ievērojot iespējamo izņēmumu starptautiskās sacensības rīkot dzeltenajā režīmā, ievērojot "burbuļa" principu, ziņo LVF.

Ņemot vērā jaunos ierobežojumus, Entuziastu Volejbola līga (EVL) lēmuši visas tās paspērnē rīkotās sacensības - "Credit24" Meistarlīgu un "Optibet" Baltijas sieviešu līgu, "Optibet" Latvijas čempionātu vīriešiem un sievietēm un "Cewood" Latvijas kausu sievietēm un vīriešiem no 15.novembra organizēt tikai "zaļajā režīmā", kas nozīmē, ka visām sacensību norisē iesaistītajām personām jābūt ar derīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Sacensības skatītāju klātbūtne pieļaujamas arī tikai "zaļajā režīmā", ievērojot visas MK prasības - sadarbspējīgi sertifikāti un spēļu norises laikā skatītāji nepārvietojas.

Latvijas jaunatnes čempionātā un Jaunatnes kausa izcīņā tiks atsāktas sacensības, ievērojot "zaļo režīmu", tādējādi piedaloties bērniem un jauniešiem, sākot no 12 gadu vecuma, kuriem ir derīgs Covid-19 sertifikāts.

Izmaiņas ieviestas Latvijas kausa izcīņā U-19 vecuma jauniešiem, kuri finālsacensības neaizvadīs kopā ar pieaugušo komandām Latvijas kausa izcīņā. Turpretī Latvijas jaunatnes čempionātā tiks apvienoti rudens un ziemas posmi, tādējādi izspēlējot divus no iepriekš paredzētajiem trīs posmiem.

Izmaiņas veiktas Latvijas izlašu un olimpiskās vienības noteikumos, kas paredz sacensību un treniņu procesu bez iespējamiem izņēmumiem, tādā veidā arī ievērojot epidemioloģiski drošos nosacījumus.

Vienīgais iespējamais izņēmums "dzeltenajā drošības režīmā" ir starptautisko sacensību norise.

Visi Amatieru sporta pasākumi un treniņi iekštelpās noris "zaļajā režīmā".